Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Susanna Tapani kom­men­toi vii­kon­lo­pun hää­reis­sua ja MM-pois­sa­oloa – "Yl­lät­ti, miten iso kohu tästä tuli"

Päävalmentaja Juuso Toivolan mukaan Naisleijonat pyrkii ottamaan tapahtuneesta opiksi.

Helsinki/Herning
Susanna Tapani (vas.) pelasi avausottelussa Kanadaa vastaan. Taisteluparina Sarah Potomak.
Susanna Tapani (vas.) pelasi avausottelussa Kanadaa vastaan. Taisteluparina Sarah Potomak.
Kuva: BO AMSTRUP

Myrskyn keskelle joutunut naisten jääkiekkomaajoukkueen kärkihyökkääjä Susanna Tapani astui julkisuuteen maanantaina ja kommentoi viikonlopun MM-poissaoloaan yhdessä Naisleijonien päävalmentajan Juuso Toivolan kanssa.

Tapani oli sivussa lauantaina Tanskan Herningissä pelatusta MM-lohkon ottelusta Yhdysvaltoja vastaan. Hän oli saanut Naisleijonien valmennusjohdolta luvan osallistua ystävänsä hääjuhlaan, joka meni pelaajan arvojärjestyksessä tällä kertaa MM-huippuottelun edelle.

Tapani pahoitteli syntynyttä kohua ja kertoi maksaneensa matkansa omakustanteisesti. Hyökkääjän ja Toivolan mukaan tapahtuma ei ole vaikuttanut joukkueen ilmapiiriin negatiivisesti.

– Tällaista (kohua) ei tietenkään odotettu eikä tietenkään myös toivottu. Sillä tavalla tämä yllätti, miten iso kohu tästä tuli, Tapani sanoi maanantaiaamun jääharjoituksen jälkeen.

– Tietenkään en toivo tällaista joukkueelle. En ehkä toimisi enää samalla tavalla, hyökkääjä jatkoi.

Toivola korosti, että päätös oli tehty yhdessä valmennuksen kanssa, mutta myönsi, että jatkossa vastaavanlaisia tilanteita on arvioitava tarkemmin.

– Varmasti tästä opitaan. Meidän tulee miettiä jatkossa tarkasti, miten tällaisiin asioihin suhtaudutaan, päävalmentaja sanoi.

Tapani on saanut usean vuoden ajan opetus- ja kulttuuriministeriön jakaman 10 000 euron urheilija-apurahan, kuten moni muukin naisleijona.

Rankkaa arvostelua

Naisleijonien takavuosien pelaajasuuruudet Riikka Sallinen, Anne Haanpää ja Marianne Ihalainen arvostelivat sunnuntaina Ilta-Sanomien artikkelissa rankasti Tapania ja Naisleijonien valmennusta. Konkarikolmikko korosti, että huippu-urheilussa MM-kisaedustukseen pitää olla täysi sitoutuminen.

Haanpää kertoi lehdelle, ettei hän antaisi Tapanin pelata enää koskaan maajoukkuepaidassa.

– Todella ikävä kuulla, että hän on tuota mieltä, mutta se on hänen mielipiteensä. Minä olen valmiina tuleviin otteluihin, Tapani sanoi.

Suomi taipui MM-kisojen avausotteluissa Kanadalle 1–4 ja Yhdysvalloille 1–6. Yhdysvaltoja vastaan Suomelta oli sivussa myös tähtihyökkääjä Petra Nieminen, joka oli pelikiellossa.