Suo­sit­tu beach volley -kenttä Jät­kän­kynt­ti­län ku­pees­sa on tänä kesänä pois käy­tös­tä – tu­le­vai­suu­des­ta vaikea sanoa

Tältä kentällä näyttää nyt. Suosittu beach volley -kenttä pidetään tänä kesänä tietyömaan varastona ja avataan käyttöön jälleen ensi kesänä.
Tältä kentällä näyttää nyt. Suosittu beach volley -kenttä pidetään tänä kesänä tietyömaan varastona ja avataan käyttöön jälleen ensi kesänä.
Kuva: Anssi Jokiranta

Jäämerentiellä aloitettiin kesäkuun alussa mittavat kunnostustyöt, joiden takia tie on katkaistu läpikulkuliikenteeltä. Jätkänkynttilä-sillalle johtavaa joenpuoleista kaistaa levennetään ja alueen vesiputket uusitaan.

Töiden takia myös Jätkänkynttilän kupeessa oleva beach volley -hiekkakenttä on poistettu käytöstä.

Mitä Jätkänkynttilän beach volley -kentälle tapahtuu Jäämerentien kunnostuksen ajaksi, Rovaniemen yhdyskuntatekniikan metsätalousinsinööri Kari Lukkarinen?

– Kenttä on pois käytöstä koko remontin ajan, koska alue varataan rakennustyömaan varasto- ja konttialueeksi.

Jääkö kenttä kuitenkin paikalleen?

– Kentällä on kyllä paljon kävijöitä ja se avataan varmasti käyttöön jälleen ensi kesänä. En kuitenkaan osaa sanoa, millainen kentän kohtalo jatkossa on. Emme ole miettineet vielä kentän tulevaisuutta, joten varmoja takeita kentän säilymisestä ei ole.

Kentän tulevaisuutta mietittäessä pitäisi istua alas ja katsoa, minkälaisia suunnitelmia esimerkiksi Koskipuiston ja Valionrannan alueelle on tulevaisuudessa. Tässä vaiheessa kentän jatkosta on vaikea sanoa mitään, eikä se ole nyt muutenkaan tämän hetken prioriteetti.

Kauanko kenttä on ollut käytössä?

– Kyseessähän ei varsinaisesti ole virallinen beach volley -kenttä. Alueelle on aikoinaan tuotu rautatolpat ja ihmiset ovat saaneet siellä pelata. Mutta ykkösluokan rantalentopallokenttä se ei ole, esimerkiksi verrattuna Ounaspaviljongin kenttiin.

Alue oli Jätkänkynttilän rakentamisen aikaan varattu rakennustyömaan parakkikyläksi. Kun silta valmistui ja parakit korjattiin pois, paikalle jäi pelkkä hiekkakenttä. Jossain vaiheessa 1980- tai 90-luvulla kentälle on tuotu tolpat ja siinä on alettu pelata.

Missä voi pelata?

Rovaniemen rantalentopallokentät

Jouttikankaan kenttä

Uitonrannan kenttä Muurolassa

Oikaraisen kenttä

Otvotien kenttä

Ounaspaviljongin kolme kenttää

Paavalniemen kenttä

Perunkajärven kenttä

Puistolammen kenttä

Sinetän kenttä

Rautiosaaren kenttä

Vaaralan kenttä