Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Suomi voitti Kap Verden ja otti as­ke­leen kohti olym­pia­kar­sin­taa – Lauri Mark­ka­nen rohmusi 34 pis­tet­tä

Okinawa
Lauri Markkanen heitti Kap Verdeä vastaan 34 pistettä.
Lauri Markkanen heitti Kap Verdeä vastaan 34 pistettä.
Kuva: KIMIMASA MAYAMA

Suomi otti askeleen kohti ensi kesän olympiakarsintaturnauspaikkaa voittamalla Kap Verden 100–77 koripalloilun MM-kisojen alemman jatkolohkon ensimmäisessä ottelussaan Okinawassa. Suomen paras korintekijä oli Lauri Markkanen 34 pisteellä, jotka syntyivät pelitilanneheittotarkkuudella 12/19. Markkanen oli myös Suomen paras levypallomies (9).

Markkanen heitti Suomen ensimmäiset kuusi pistettä, ja Suomi pääsi 11–7-johtoon vajaassa neljässä minuutissa.

Markkanen myös tulistui avausneljänneksen viimeisellä minuutilla ja kuittasi teknisen virheen tuupattuaan Betinho Gomesia, joka myös sai teknisen virheen.

Avausneljänneksen jälkeen Suomi johti 28–16. Toisen neljänneksen alussa Markkanen menetti mahdollisuuden kolmen pisteen peliin, kun Miro Little tarttui korirautaan. Neljänneksen puolivälissä Suomen johto ylitti jo 20 pistettä, kun Jacob Grandisonin kolmonen teki tilanteeksi 48–27. Kap Verde tuli Anderson Correian alley oop -donkilla 35–50-tilanteeseen ja Suomi otti aikalisän, kun puoliaikaan oli 2.17 minuuttia.

Puoliajalla Suomi johti 54–39. Kap Verde avasi kolmannen neljänneksen paikkapuolustuksella, mutta Suomi meni nopeasti yli 20 pisteen johdossa. Viimeinen neljännes alkoi Suomen 77–56-johdossa, eikä Suomen johto ollut uhattuna.

Suomi jatkoi Saksa-pelissä uusituilla viisikoilla. Miro Little aloitti Suomen pelinjohtajana. Elias Valtonen oli jälleen aloitusviisikossa ja Olivier Nkamhoua oli Markkasen kanssa samanaikaisesti kentällä vain hetken. Alex Murphy tuli ensimmäisen kerran kentällä vasta kolmannen neljänneksen puolivälin jälkeen ja palasi vaihtoon alle kahden minuutin kuluttua.

Suomella oli takanaan välipäivä, kun taas Kap Verde pelasi eilen Sloveniaa vastaan.

Suomen vastustajat olivat heittäneet kolmessa ensimmäisessä pelissä vähintään 95 pistettä. Tällaista kolmen ottelun jaksoa ei aiemmin ollut kirjattu eurooppalaiselle joukkueelle MM-kisojen historiassa.

Alemman jatkolohkon peleissä ratkeaa, pääseekö Suomi ensi heinäkuun olympiakarsintaturnauksiin. Lauantaina Suomi kohtaa MM-kisojen viimeisessä pelissään Venezuelan.