Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Suomi suli ja hävisi Ja­pa­nil­le MM-ko­rik­ses­sa

Suomi lähti viimeiselle neljännekselle 10 pisteen johdossa. Tappiolla Susijengi menetti mahdollisuudet selvitä ylempään jatkolohkoon.

Okinawa
Mikael Jantunen on omissa korkeuksissa, mutta Japanin Yudai Nishida ja Keisei Tominaga pistävät tiukasti vastaan.
Mikael Jantunen on omissa korkeuksissa, mutta Japanin Yudai Nishida ja Keisei Tominaga pistävät tiukasti vastaan.
Kuva: KIMIMASA MAYAMA

Suomi menetti johtonsa ja hävisi Japanille 88–98 koripalloilun MM-kisojen E-alkulohkon ottelussa Okinawassa. Tappiolla Susijengi menetti mahdollisuudet selvitä MM-kisojen ylempään jatkolohkoon. Suomen paras korintekijä oli Lauri Markkanen 27 pisteellä.

Pienikokoinen Japani teki aktiivisella puolustuksellaan pelin alusta Suomelle vaikean ja johti 13–5 runsaan kuuden minuutin pelin jälkeen.

Edon Maxhuni oli palannut Suomen aloitusviisikon pelinjohtajaksi. Mikael Jantunen aloitti Japanin ainoan NBA-pelaajan Yuta Watanaben päällystakkina. Watanabe jäi ottelussa neljään pisteeseen.

Ensimmäisen neljänneksen jälkeen Japani johti 22–15. Toisen neljänneksen aluksi Suomi siirtyi pienempään viisikkoon ja pääsi aivan Japanin korin alta kaventamaan nopeasti tilanteeksi 22–19. Miro Littlen kolmonen toi Suomen pisteen päähän (28–27) jakson puolivälissä ja Jantusen kolmonen vei Suomen 30–28-johtoon.

Puoliajalla Suomi oli kymmenen pisteen johdossa (46–36). Kolmannen neljänneksen puolivälissä Little syötti päätyrajasta Markkasen alley oop -donkkiin ja Markkanen vei vapaaheitoillaan Suomen jo 71–53-johtoon, kun neljännestä oli jäljellä 2.46 minuuttia.

Suomi lähti viimeiselle neljännekselle 73–63-johdossa, mutta Japani tuli Keisei Tominagan johtamana neljän pisteen päähän (73–69), kun peliaikaa oli jäljellä runsaat seitsemän minuuttia. Minuutti myöhemmin Japani oli jo kahden pisteen päässä ja Yuki Kawamuran kolmen pisteen heitolla jo neljän pisteen johdossa (82–78), kun jäljellä oli 3.51 minuuttia.

172-senttisen Kawamuran kolmonen puoli metriä pitemmän Markkasen edestä vei Japanin jo 87–78-johtoon. Sasu Salinin kolmonen kavensi tilanteeksi 91–86, kun aikaa oli 1.22 minuuttia, mutta aikalisän jälkeen Kawamura upotti taas kolmosen ja Tominaga lay upin 96–86-johtoon, kun peliaikaa oli enää 40 sekuntia. Markkanen donkkasi kavennuksen ja Kawamura missasi kaksi vapaaheittoa, mutta Little menetti pallon heti perään.

Aiemmin tänään Saksa taisteli 85–82-voiton Australiasta.