kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Suomi juhli jouk­kue­yh­dis­te­tyn MM-kul­taa Za­ko­pa­nes­sa - kul­tak­var­te­tin ro­va­nie­me­läi­sa­loit­ta­ja Walt­te­ri Kar­hu­maa: "Meillä oli koko porukan paras suksi"

Edellinen nuorten kulta irtosi 24 vuotta sitten.

Suomi voitti joukkueyhdistetyn nuorten maailmanmestaruuden lauantaina Puolan Zakopanessa. Suomi nousi kultamitalistiksi mäkiosuuden kuudennelta sijalta. Vahvan hiihtokvartetin muodostivat Ounasvaaran Hiihtoseuran Waltteri Karhumaa, Kiteen Urheilijoiden Arsi Tietäväinen, Jyväskylän Hiihtoseuran Eelis Meriläinen ja Kiteen Urheilijoiden Perttu Reponen.

Mestaruuden ratkaisi viime kädessä ankkuri Reponen, joka ajoi Norjan 13,3 sekunnin eron kiinni ja toi Suomen maaliin 6,5 sekunnin marginaalilla. Reponen nappasi aiemmin viikolla henkilökohtaisen MM-hopean ja oli tuolloin hiihto-osuuden nopein.

Suomella oli takaa-ajettavaa mäkiosuuden jälkeen 1.15. Kärjessä starttasi Norja.

19-vuotias Waltteri Karhumaa aloitti jo räväkästi, sillä hän kutisti 5 km:n matkalla eron 16 sekuntiin ja nosti Suomen kakkoseksi.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi