Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Suomi ja Liettua pe­laa­vat samaan koriin – Ko­ri­pal­lo­liit­to ta­voit­te­lee yh­teis­haus­sa naisten 2027 EM-ki­so­jen al­ku­loh­koa Es­poo­seen

Helsinki

Koripalloliitto pönkittää kisahaulla myös naisten koripallon suosiota. Suomi ja Liettua tavoittelevat yhteisellä hakemuksella koripallon 2027 naisten EM-kisojen järjestelyoikeutta. Yhteishaun ajatus on, että EM-kisojen alkulohkot pelattaisiin Espoossa ja Liettuan Klaipedassa, pudotuspelit Vilnassa.

Kansainvälisen koripalloliiton Fiban Euroopan-kattojärjestö päättää kisajärjestäjän marraskuussa.

– Koripalloliitto tekee työtä tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden puolesta. Haluamme tuoda esiin naisurheilijat ja tarjota heille tilaisuuden loistaa, Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo perusteli kisahakua keskiviikon mediatilaisuudessa.

– Naisten urheilu kasvaa maailmalla ja olemme Suomessa valmiit seuraaviin askeliin tukemalla naisten koripalloa merkittävällä tavalla.

Susijenginä markkinoitu miesten koripallomaajoukkue sai tilaisuuden pelata 2017 EM-kisojen alkulohko-ottelut Helsingissä, ja miesten alle 20-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailut pelattiin Helsingissä heinäkuussa 2016.

Liettuan esimerkki

Koripallon suosio on noussut Susijengin onnistumisten ja Lauri Markkasen NBA-tähteyden ansiosta. Valmennuksen johtaja Henrik Dettmann näkee lupaavia enteitä myös naisten koripallossa.

Naisten maajoukkueen johtava tähti on WNBA-pelaaja Awak Kuier, ja Suomi on varmistanut paikkansa naisten 17-vuotiaiden 2024 MM-kilpailuihin.

– Liettua oli meille esimerkkinä kuin isoveli, kun aloitimme miesten kehitysohjelman. Nyt toivomme, että se olisi meille myös isosisko, Dettmann kiitteli Liettuan merkitystä suomalaiselle koripallolle.

– Tämä on meille hieno mahdollisuus.

Naisten 2027 EM-kisojen alkulohko olisi mielekäs jatkumo Tampereella ensi vuonna järjestettäville 18-vuotiaiden miesten EM-kisoille ja miesten 2025 EM-kisojen alkulohkolle.

Suomen ja Liettuan EM-kisahaku jatkuu Fiban arvioinneilla ja tutustumiskäynneillä tänä syksynä.