Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Suo­mes­sa on 2 274 uhan­alai­sek­si to­det­tua lajia – Miksei vaan tuhota niitä kaik­kia?

Lapissa ja maailmalla kamppaillaan hupenevan luonnon puolesta. Tutkijat kertovat, miksi taistelu jatkuu.

Sierilän voimalaitoshanketta jarrutti vuosia uhanalainen perhoslaji apilakirjokääriäinen, ja nyt lisämutkia hankkeeseen ovat tuomassa Kemijoessa kuin ihmeen kaupalla selvinneet raakut.

Sodankylässä lajistoltaan monipuolisen ja osittain harvinaisen Viiankiaavan suon puolesta on taisteltu vuosikausia, kun kaivosyhtiö haluaa päästä sen alle.

Viime viikolla Suomi sai luvan Euroopan unionissa lisätä hakkuitaan ilman päästövähennyksiä. Nyt kiistellään siitä, mistä puita hakataan ja millainen vaikutus sillä on luontoon. Samalla odotetaan Kaidin Kemin ja kiinalaisen Camcen Kemijärven biotuotetehtaiden investointipäätöksiä.

Hannukaisen kaivoshankkeesta Kolarissa ovat huolissaan matkailuyrittäjien lisäksi myös tutkijat, joiden mukaan kaivos uhkaa Muonionjoen ja Tornionjoen kalakantaa sekä ekosysteemiä.

Lehtien sivuilla kamppailevat hankkeiden lupailemat työpaikat sekä vetoomukset uhanalaisten lajien ja luonnontilaisten ekosysteemien suojelemisesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.