Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Suomen MM-ral­lis­sa voit­ta­nut Suninen hy­lät­tiin – ali­pai­noi­nen etu­pus­ku­ri

Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen kakkospalkinnot kasvavat hieman, kun pari nousi tuomariston päätöksellä WRC2-luokan voittajaksi Jyväskylän MM-rallissa.
Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen kakkospalkinnot kasvavat hieman, kun pari nousi tuomariston päätöksellä WRC2-luokan voittajaksi Jyväskylän MM-rallissa.
Kuva: MAKINEN M&M

Suomen MM-rallin WRC2-luokan voittajan Teemu Sunisen kilpailusuoritus Jyväskylän sorilla hylättiin, kertoo WRC verkkosivuillaan.

Kilpailun jälkeisessä katsastuksessa todettiin, että Sunisen auton etupuskuri oli liian kevyt. Sunisen etupuskurin painoksi mitattiin 3 931 grammaa, kun määritelty minimipaino on 4 510 grammaa. Tuomaristo teki päätöksen hylkäämisestä myöhään sunnuntai-iltana.

Suomalaisen talli Hyundai Motorsport myönsi virheen ja selitti sitä sillä, että kyseinen etupuskuri oli korvaava osa, joka oli jäänyt testien jälkeen autoon.

Vaikka Suninen hylättiin, WRC2-luokan voitto jäi Suomeen, sillä toiseksi sunnuntaina ajoi pari Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen Skodalla.

Lindholm nousee voittonsa myötä WRC2-luokan MM-tilanteessa kolmanneksi.