Nimitykset: Sauli Pah­ka­sa­lo on Lapin Kansan uusi pää­toi­mit­ta­ja

Työelämä: Teol­li­suus­liit­to ja am­mat­ti­liit­to Pro aloit­ta­vat tiis­tai­na työ­tais­te­lu­toi­met, ulos­mars­se­ja Lapissa ja Oulussa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Suomen mies­len­to­pal­loi­li­joil­le aukesi paikka olym­pia-Pa­rii­sin 2024 kar­sin­ta­tur­nauk­seen – "Läh­dem­me me­nes­ty­mään"

Parhaillaan Puolassa ja Sloveniassa pelattavien MM-kisojen tulokset avittivat Suomea.

Joel Banks otti innolla vastaan mahdollisuuden päästä lentopallomaajoukkueella Pariisin olympialaisiin.
Joel Banks otti innolla vastaan mahdollisuuden päästä lentopallomaajoukkueella Pariisin olympialaisiin.
Kuva: Lentopalloliitto

Suomen miesten lentopallomaajoukkue sai torstaina miellyttävän uutisen: kävi ilmi, että Suomi pääsee yrittämään karsinnoista paikkaa Pariisin olympiakisoihin 2024.

Paikka karsintoihin aukesi Puolassa ja Sloveniassa parhaillaan pelattavien MM-kisojen tulosten myötä.

Olympiakarsintaturnauksiin pääsee maailmanlistan 24 parasta, kun pois on otettu isäntämaa Ranska. Suomen rankingsijoitus tulee olemaan MM-kisojen päättyessä sama kuin nyt eli 23, kun ranking olympiakarsintoihin sulkeutuu.

Kansainvälisestä kilpailutoiminnasta suljetun Venäjän osallistuminen olympiakarsintoihin on vielä kansainväliseltä lentopalloliitolta FIVB:ltä päättämättä. Karsintoihin pääsee rankingin sijalta 25 tai jopa todennäköisesti sijalta 26.

Suomen päävalmentaja Joel Banks iloitsee hieman yllättäen avautuneesta karsintatilaisuudesta.

– Tämä on meille huikean suuri tilaisuus. Meillä on mahdollisuus pelata olympiakarsinnoissa huippumaita vastaan ja viedä nuorta joukkuetta taas eteenpäin uudelle tasolle, Banks kehui Lentopalloliiton tiedotteessa.

Jaossa 12 olympiapaikkaa

Kahdestatoista Pariisin olympialaisten 2024 miesten kisapaikasta jaetaan kuusi reilun vuoden päästä pelattavissa kolmessa kahdeksan joukkueen karsintaturnauksessa. Jokaisen karsintaturnauksen kaksi parasta lunastaa olympiapaikan.

Lisäksi olympiaturnaukseen selviytyvät isäntämaa Ranska ja karsintaturnausten jälkeen vielä ilman maanosapaikkaa olevien maanosien parhaat ensi kesäkuun maailmanrankingin perusteella. Loput paikat määräytyvät suoraan tuolloin rankingin perusteella.

Puolan Katowicessa ja Slovenian Ljubljanassa meneillään olevien MM-kisojen alkulohkojen aikana Puerto Rico, Qatar ja Kiina putosivat rankingissa Suomen taakse, eikä yksikään maa noussut edelle.

Olympiakarsintalohkoihin sijoitetaan isäntien jälkeen joukkueet aina kolmen joukkueen arvontakoreihin, joita on seitsemän. Suomi on viimeistä edellisessä arvontakorissa yhdessä Bulgarian ja Tshekin kanssa.

"Lähdemme menestymään"

Päävalmentaja Banks linjaa, ettei Suomi pelaa olympiakarsinnoissa pelkän osallistumisen vuoksi.

.– Lähdemme menestymään, ja uskomme siihen, Banks vakuutti.

Suomi ei ole koskaan pelannut lentopalloilun olympiaturnauksessa.