Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Gal­lu­pit voivat mennä uusiksi

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Suomen jää­pal­lo­nai­sil­le MM-prons­sia, Ruotsi murs­ka­si fi­naa­lis­sa Norjan

Åby
Torniolaislähtöinen Linda Lohiniva oli Suomen tehonaisia pronssiottelussa.
Torniolaislähtöinen Linda Lohiniva oli Suomen tehonaisia pronssiottelussa.
Kuva: SUOMEN JÄÄPALLOLIITTO

Suomen naisten jääpallomaajoukkue nappasi pronssia Ruotsin Åbyssa pelatussa MM-turnauksessa. Suomi kukisti pronssiottelussa Yhdysvallat maalein 5–2. Topi Rytkösen valmentaman joukkueen tehopelaajia olivat kolme maalia tehnyt Susanna Simola ja tehopisteet 2+1 kerännyt Linda Lohiniva.

– Vähän hermostuneisuutta oli havaittavissa, mutta hyvin naiset lopulta hoitivat homman kotiin, Topi Rytkönen sanoi Jääpalloliiton kotisivuilla.

Kaksi vuotta sitten Oslossa pelatuissa edellisissä MM-kisoissa Suomen naiset sijoittuivat neljänneksi Ruotsin, Venäjän ja Norjan jälkeen. Jääpallon kärkimaihin kuuluvaa Venäjää ei Ruotsin MM-turnauksessa nähty Ukrainan sodan takia. Myös Ukraina oli kisoista sivussa.

Suomen jääpallonaiset ovat yltäneet MM-kisoissa viidesti pronssille, mutta kirkkaammat mitalit ovat ottamatta. Ruotsi voitti MM-kotiturnauksensa finaalissa Norjan peräti 12–0. Tilda Ström viimeisteli Ruotsille viisi maalia.