Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Suomen en­nä­tyk­sen kir­jan­nut Aleksi Ojala nel­jän­nek­si paras eu­roop­pa­lai­nen MM-ki­so­jen 35 ki­lo­met­ril­lä: "Monen vaikean vuoden jälkeen tämä tuntuu todella hy­väl­tä"

Eugene
Suomalaiskävelijöillä oli vaihtelevat MM-kisat. Aleksi Ojala (vas.) käveli 35 km:n kisassa Suomen ennätyksen, mutta Aku Partanen (oik.) hylättiin. Keskellä Tiia Kuikka ja Elisa Neuvonen.
Suomalaiskävelijöillä oli vaihtelevat MM-kisat. Aleksi Ojala (vas.) käveli 35 km:n kisassa Suomen ennätyksen, mutta Aku Partanen (oik.) hylättiin. Keskellä Tiia Kuikka ja Elisa Neuvonen.
Kuva: SUL

Aleksi Ojala oli 13:s SE-ajalla 2.28.22 MM-yleisurheilun miesten 35 kilometrin kävelyssä. Aku Partanen hylättiin. Voittaja, Italian Massimo Stano käveli 1. kertaa arvokisoissa kisatun matkan ME:n 2.23.14.

Ojala oli kisan neljänneksi paras eurooppalainen. Sijoitus on hänelle uran paras arvokisasijoitus.

– Huhhuh, ei voi muuta kuin olla tyytyväinen. Monen vaikean vuoden jälkeen tämä tuntuu todella hyvältä, ja maaliviivalla ajattelin "Vellu, me tehtiin se!", Ojala iloitsi Ylen tv-haastattelussa viitaten valmentajaansa Veli-Matti Rantaan.

– Arvokisoissa ensimmäinen kunnon onnistuminen valaa uskoa, että tässä on vielä jotain mahdollisuuksia johonkin.

Japanin Masatora Kawano otti MM-hopeaa hävittyään Stanolle sekunnin. Ruotsin Perseus Karlström voitti kisojen toisen pronssinsa, hän oli kolmas myös 20 kilometrillä. Ojalan edelle eurooppalaisista taivalsi myös Espanjan Miguel Lopez (10:s).

– Luottavaisin ajatuksin (Münchenin elokuun EM-kisoihin). Nyt on iso mörkö hartioilta pois, nyt voi vain nauttia. Arvokisat on ollut itselle tuskien taivalta, epäonnistumisia, niin nyt on sellainen (mörkö) huokaistu pois selästä, Ojala tunnelmoi Ylelle.

Partasen kilpailu päättyi varhain neljän varoituksen myötä.

– Neljä punaista (varoitus) on selvä peli. Tekniikka ei ole isoista asioista kiinni, mutta tilanne oli selkeä, Partanen tunnusti STT:n haastattelussa.

– Tuli kaksi punaista aika alussa. Sen jälkeen yritin rentouttaa kävelyä ja sainkin sen ehkä toimimaan paremmin. Sitten lantio alkoi jäykistyä uudestaan. Loput varoitukset tulivat ilmeisesti samalla (kilometrin mittaisella) kierroksella.