Mainos

Suomen alp­pi­nai­set hyvistä läh­tö­koh­dis­ta Levin maail­man­cu­piin

Naisten alppimaajoukkue on siirtynyt harjoittelemaan Leville lokakuun puolessa välissä. Joukkueen päävalmentaja kiittelee Levin harjoituskeskusta muun muassa varmoista olosuhteista ja alavasta maastosta.

-


Suomen naisten alppimaajoukkueen päävalmentajan Mikael Kurjen mielestä Levi on yksi parhaista harjoituspaikoista.
Suomen naisten alppimaajoukkueen päävalmentajan Mikael Kurjen mielestä Levi on yksi parhaista harjoituspaikoista.

Levi on tuttu paikka suomalaisille alppihiihtäjille. Kyseessä on maajoukkueen virallinen harjoituskeskus, joten varsinkin alku- ja loppukaudesta Levin rinteillä näkee paljon maajoukkueryhmiä laskemassa.

Suomen naisten maajoukkueen päävalmentaja Mikael Kurki on tuonut joukkueensa Leville harjoittelemaan lokakuun puolivälissä. Joukkueen tarkoitus on olla Levillä kuukausi maailmancupin kisoihin saakka.

”Tämä on meille yksi parhaista harjoituspaikoista, meidän virallinen harjoituskeskus. Täällä on helppo sopia harjoitusvuoroja. Levillä on vahva lumensäilöntätaito sekä runsas teollisen lumenvalmistuksen kapasiteetti. Niiden ansiosta tiesimme jo hyvissä ajoin, että pääsemme aloittamaan treenikauden 15.10. hyvissä olosuhteissa.”


Varmojen olosuhteiden merkitys on tänä vuonna ollut erityisen merkityksellistä, kun Keski-Euroopan jäätiköt ovat olleet osin pois käytöstä poikkeuksellisen lämpimän kesän johdosta. Yllättäen Levin eduksi Kurki laskee myös alavan maaston.

”Se on iso etu, että tänne on helppo tulla, sujuva poistua ja rivakka kulkea alueen sisällä. Jäätiköillä siirtyminen vie helposti tunnin suuntaansa. Levillä siirtyminen mökiltä rinteeseen vie viisi minuuttia. Myös laadukkaat oheisharjoittelupaikat ovat lähellä.”

Hyvin sujunut harjoituskausi

Alppimaajoukkueen kalenteri alkaa kesäkuusta, jolloin aloitetaan valmistautumaan seuraavaan kauteen. Alppipiireissä on sanonta, että alppihiihtäjät tehdään kesällä. Maajoukkueen harjoituskausi on sujunut Kurjen mukaan hyvin, vaikka olosuhdehaasteita on ollut lämpimien kelien johdosta. Levin rinteiden aukeamisen jälkeen joukkue on päässyt laadukkaan harjoittelun makuun.

”Odottavin mielin katson alkavaan kauteen, sillä harjoituskausi on sujunut hyvin. Miten hyvin – se on vielä osin arvotus, mutta Levin kisat antavat siihen vähän osviittaa. Kauden aloitus on aina vähän arvoitus, toivottavasti saadaan kauteen vahva alku ja samalla palkinto kesällä tekemästämme työstä.”

Alkavan kauden voimasuhteista on vielä vaikea sanoa mitään.

”Moni joukkue on ollut harjoittelemassa kesällä eteläisellä pallonpuoliskolla. Käsitystä muiden tekemisestä ei oikein vielä ole. Me olemme olleet Euroopassa keskittyen peruslaskemisen vahvistamiseen. Levin kisaviikolla sitten näkee miten meidän tekeminen suhtautuu kilpakumppaneihin.”

Levi Black

Levi Black kisarinne on harrastajalaskijalle kauhu erityisesti sen loppujyrkän johdosta. Kurki nostaa kisapäivien ainutlaatuisen tunnelman esille.

”Siinä on lappilaista mystiikkaa. Se on mäki, mikä tuntuu kotoisalta. Maailmancupissa siellä kohtaa valo ja pimeys luontevasti. Ensimmäinen kierros on päivän valossa ja toinen kierros on tunnelmaltaan jo iltakisa. Pieni pakkasen purevuus tekee kisoihin omanlaisen raikkaan fiiliksen.”

Itse kisoja Kurki odottaa innolla.

”On mukava aloittaa kisakausi. Kisapäivät ovat meille juhlapäiviä, niitä varten on tehty paljon töitä. Levi on kuitenkin vain yksi kisa, me rakennamme nuorta joukkuettamme pitkäjänteisesti kohti menestystä. Yhden kisan perusteella ei kannata tehdä liian suuria johtopäätöksiä. Levin maailmancupissa kuitenkin nähdään missä kohtaan menemme ja onko meillä syytä tehdä viilauksia tehtyyn suunnitelmaan.”

Päävalmentaja toivoo kisayleisöltä kannustusta kaikille urheilijoille.

”Toivon, että yleisö saapuu nauttimaan maailman parhaasta alppihiihdosta ja antamaan erityisen vahvan tuen suomalaislaskijoille. Otetaan ystävällisesti vastaan myös kaikki kanssakilpailijamme. Levin kisoista tulee hieno tapahtuma.”

Erika Pykäläinen
-


”Odotan Levin kisaa todella innoissani. Vaikea sanoa, miten siellä käy, mutta keskityn vahvasti omaan tekemiseen. Kisa sitten kertoo missä mennään tällä hetkellä. Itse kisaan en ole vielä juurikaan ajatuksia laittanut, sillä se saattaisi vain luoda ylimääräistä painetta harjoituksiin.

Levi on loistava paikka harjoitella ja kisapaikoista se on ehdottomasti yksi lempi kohteistani.”

Rosa Pohjolainen
-”Hyvillä mielin odotan Levin maailmancupin kisoja. On kiva päästä kisaamaan pitkän kuntoutustauon jälkeen.

Kisa paikkana Levi on ennen kaikkea sujuva. Täällä on helppo liikkua, olosuhteet ovat hyvät ja kausi on pitkä ja lumivarma.”