Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Suo­ma­lais­nais­ten pu­jot­te­lu penkin alle – vain Riikka Hon­ka­nen pääsi avaus­kier­rok­sel­la maaliin

Yhdysvaltalaistähti Mikaela Shiffrin laski jälleen radalta ulos.

Yanqing/Zhangjiakou
Riikka Honkanen oli ainoa suomalaisnainen, joka pääsi avauskierroksen radan läpi. Paikkaa toiselle kierrokselle ei irronnut.
Riikka Honkanen oli ainoa suomalaisnainen, joka pääsi avauskierroksen radan läpi. Paikkaa toiselle kierrokselle ei irronnut.
Kuva: GUILLAUME HORCAJUELO

Suomalaiskolmikosta Riikka Honkanen, Rosa Pohjolainen ja Erika Pykäläinen vain Honkanen pääsi naisten olympiapujottelun avauskierroksella maaliin. Honkanen jäi kärkiajasta peräti 4,16 sekuntia.

Pekingin talviolympialaisissa kaikki maaliin laskeneet pääsevät toiselle kierrokselle, joten Honkanen nähtäneen myös kakkoskierroksella. Toinen kierros alkaa Suomen aikaa kello 7.45. Honkanen on avauskierroksen jälkeen sijalla 37.

– En tietenkään ole tyytyväinen sijoitukseen ja tuohon laskuun, mutta pääsin kuitenkin maaliin, Honkanen sanoi Olympiakomitean välittämällä ääninauhalla.

Keskeytykseen päättyneessä maanantain suurpujottelussa Honkanen sanoi jännittäneensä, mutta tänään "fiilis startissa oli aika paljon parempi".

– Tuntui, ettei ollut ihan niin hyvä pito suksissa ja että vähän lipsui. En pystynyt ihan sataprosenttisesti luottamaan, että suksi pitää, Honkanen jatkoi.

Avauskierroksen jälkeen kärjessä on Saksan Lena Dürr ajalla 52,17. Toista sijaa pitää Sveitsin Michelle Gisin ja kolmospaikkaa Ruotsin Sara Hector, joka voitti maanantaina suurpujottelun olympiakullan. Gisin on jäänyt kärjestä 0,03 ja Hector 0,12 sekuntia.

Pohjolaisen olympiadebyytti loppui lyhyeen, kun hän laski radan alussa ulos. Pohjolaisen oli määrä laskea myös suurpujottelussa, mutta hän päätti viime hetkellä keskittyä vain pujotteluun, koska suurpujottelu ei ollut kulkenut harjoituksissa.

– Aika huono fiilis. Olisi ollut hyvät mahdollisuudet laskea hyvin, ja sitten kun mokaa ekoilla kepeillä, niin totta kai se ärsyttää. Mutta minkäs teet, tämä on urheilua. Olisi ollut aika hyvät olosuhteet, sillä rata ei näyttänyt kuluvan oikein mitenkään, Pohjolainen harmitteli.

Pykäläinen laski avauskierroksella ulos sekä maanantain suurpujottelussa että tämänpäiväisessä pujottelussa. Myös Honkasen suurpujottelu päättyi maanantaina avauskierroksen keskeytykseen.

– Tuli virhe ihan peruskäännöksessä. Lumi on täällä aika erilaista kuin Euroopassa. Rinne oli sinänsä hyvä. Harmittaa, että kävi näin, mutta tuli kovillekin nimille virheitä. Ei ollut helppo kisa tänään, Pykäläinen kommentoi ja totesi, että oli hienoa olla mukana olympialaisissa.

Keskeytykset sävyttivät avauskierrosta

Tylyn kohtalon koki myös alppihiihdon suurimpiin tähtiin kuuluva Mikaela Shiffrin, jonka urakka Pekingin talviolympialaisissa on ollut karu pettymys. Maanantaina Shiffrin laski avauskierroksella radalta ulos suurpujottelussa, ja samoin kävi tänään pujottelussa.

Yhdysvaltalainen Shiffrin on pujottelun olympiavoittaja Sotshista vuodelta 2014 ja suurpujottelun olympiakultamitalisti Pyeongchangista vuodelta 2018. Peräti 30 laskijaa keskeytti avauskierroksella.