Mainos

Suo­ma­lai­set laih­dut­ta­vat nyt juok­su­ma­tol­la – paino pu­don­nut jopa 41 kg

Juoksumattoharjoittelu on yleistynyt erityisesti laihduttajien keskuudessa. Myös julkisuuden henkilöt ovat saavuttaneet juoksumatolla merkittäviä laihdutustuloksia ja tämä on innostanut suomalaiset treenaamaan.

Jymir
Jymir
Kuva: Jymir

Juoksuharjoittelu on erittäin tehokas tapa laihtua ja kohottaa kuntoa. Suomen pitkä talvikausi ei mahdollista täysipainoista ympärivuotista juoksuharjoittelua ulkona, ja siksi koteihin hankitaan nyt ennätysmäärä juoksumattoja.

Julkkikset laihtuneet jopa 41 kg

Juoksumattoharjoittelu on erittäin tehokasta treeniä painonpudotukseen. Esimerkiksi Jethro Rostedtin painonpudotus on ollut runsaasti esillä mediassa. Jethro hankki juoksumaton ja hän on laihtunut jo 41 kg.

Vielä viime vuosikymmenellä juoksumattojen hinnat liikkuivat tuhansissa euroissa ja laitteet veivät runsaasti lattiatilaa. Nykyaikaiset juoksumatot ovat kompakteja ja juoksumaton voi nostaa pystyasentoon harjoitusten välissä. Myös juoksumattojen hinnat ovat laskeneet, ja juoksumatoilla treenaaminen on erittäin miellyttävää iskunvaimennuksen ja monipuolisten harjoitusohjelmien ansiosta. Tukevan ja laadukkaan juoksumaton saa jo alle 850 eurolla.

Tehokas treeni säällä kuin säällä

Juoksumatto mahdollistaa säännöllisen päivittäisen treenin, mikä on avain onnistuneelle painonpudotukselle. Juoksumatolla lenkin voi tehdä helposti ja nopeasti juuri silloin, kun itse haluaa. Myös lempisarjojen katselu TV:stä tai tabletilta sujuu kotona juoksumatolla huomattavasti helpommin kuin lenkkipolulla.

Juoksumatolla ei ole sen nimestä huolimatta pakko juosta, vaan suurin osa laihduttajista käyttää juoksumattoa kävelyyn. Kotona juoksumatolla voi harjoitella säällä kuin säällä, eikä loska, myrsky tai räntäsade häiritse treeniä. Juoksumatolla juoksu on myös turvallisempaa kuin liukkaalla jäisellä asfaltilla.

Keväisin katupöly aiheuttaa monille ärsytysoireita, eikä tällöin ole miellyttävää lenkkeillä ulkona.  Myös siitepöly aiheuttaa monille allergisia reaktioita keväisin ja kesäisin, ja nämä kaikki tekijät ovat kasvattaneet juoksumattoharjoittelun suosiota.

Suomi vielä muita Pohjoismaita jäljessä

Ruotsissa juoksumattoharjoittelu on yli kolme kertaa yleisempää kuin Suomessa. Juoksumatolla saavutetut merkittävät tulokset ovat olleet paljon esillä mediassa, ja tämä on siivittänyt juoksumattojen myynnin voimakkaaseen kasvuun myös Suomessa. Juoksumatosta on tullut kuntopyörän kaltainen joka kodin kuntolaite, jonka suosio tulee kasvamaan entisestään.


Artikkelin linkit

Jethro Rostedt laihtunut juoksumatolla 41 kg:

https://www.iltalehti.fi/laihdutus/

Tukeva ja kokoontaitettava alle 850 euron juoksumatto:

https://www.kuntokauppa.fi/fitnord-sprint-100-juoksumatto