Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Suo­ma­lai­nen hulluus elää pe­li­teol­li­suu­des­sa ja mil­jar­di­bis­nes kasvaa yhä

Peliala on Suomessa miljardibisnes ja yhä kasvaa. Pelikeskittymiä on ympäri maata. Nokia on jättänyt vahvan mobiiliosaamisen perinnön: 75 prosenttia Suomen pelialan yrityksistä tekee mobiilipelejä. Suomesta on ponnistanut maailmanlaajuisia hittipelejä, mutta menestystarinan reseptiä on vaikea määrittää. Joskus hitti syntyy, vaikka kaikki tehdään toisin kuin oppikirjoissa.

Eletään 1990-lukua Alivieskan kunnassa jossain päin syvintä suomalaista maaseutua. Tienaat elantosi halkoja hakkaamalla tai likakaivoja tyhjentämällä. Vapaa-ajallasi voit saunoa, käydä kylän baarissa pelaamassa pelikonetta tai kitata keskikaljaa kiroillen.

Tehtävänä on koota vanhaa Apina-Datsunia eli Datsun 100A:ta muistuttava Satsuma-merkkinen auto, joka seisoo palasina autotallissasi.

Auto on niin atomeina, että se pitää koota pahimmillaan yksittäisen ruuvin tarkkuudella. Ja kun se on kasassa, rahaa kuluu bensaan, virittämiseen ja itsesi pitämiseen käynnissä kyläkaupasta löytyvän suppean ruokavalikoiman turvin.

Tällainen on viime lokakuussa pelialusta Steamin kauppaan ilmestynyt pc-autopeli ja Suomi-simulaattori My Summer Car . Se on tehty pienen piirin projektina kieli poskella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.