Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

ST1 siistii kyl­mäa­se­miaan Kemissä

Kemin Eteläntiellä ST1:n automaattiaseman vieressä sijaitseva tyhjillään oleva rakennus häviää katukuvasta.
Kemin Eteläntiellä ST1:n automaattiaseman vieressä sijaitseva tyhjillään oleva rakennus häviää katukuvasta.
Kuva: Jouni Valikainen

Ortek Oy:n kaivinkoneet tekevät töitä Eteläntiellä sijaitsevan ST1:n piha-alueella. Kaivinkoneiden ja kuljettajien tehtävänä on purkaa vanha tyhjillään pitkään ollut huoltoasemarakennus. Purkutyöt kestävät kolmisen viikkoa.

– Rakennus ei ole vielä pilannut maisemaa, mutta jossain vaiheessa se on purettava. Purkamisen jälkeen saamme omaa liiketoimintaamme entistä paremmin esille. Purettavasta rakennuksesta on ollut meille myös kuluja, ST1:n myyntijohtaja Juha Vanninen kertoo.

Ennen ST1:n kylmäasemaa samalla paikalla toimi Veli-Matti Peltolan pitämä Esson huoltoasema.

Huoltoasemien saneerauksiin sekä pilaantuneen maaperän kunnostustehtäviin erikoistunut Ortek sai aiemmin työnsä valmiiksi Vainiossa Varikkokadun varrella sijaitsevalla ST1:n asemalla. Aiemmin purettavassa rakennuksessa sijaitsi muun muassa Jukka Knuutin SEO huoltamo.

– Purettavien rakennusten tilalle emme tee uudisrakennuksia. Molemmilla paikoilla jatkaa automaattiasemat normaaliin tapaan. Kemin kohdalla suunnitelmissamme ei ole miehitetyn huoltoaseman rakentaminen, Juha Vanninen kertoo.