Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Jääkiekko: Ro­Ki-maa­li­vah­ti Cody Porter lai­nal­le Tap­pa­raan

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Sprint­ti­ki­sa päästää Valt­te­ri Bot­tak­sen heti to­si­toi­miin Itä­val­lan gp:ssä

Spielberg
Valtteri Bottas ajaa MM-pisteitä jo perjantaina Itävallassa sprinttikisassa.
Valtteri Bottas ajaa MM-pisteitä jo perjantaina Itävallassa sprinttikisassa.
Kuva: RONALD WITTEK

Itävallan gp on kauden toinen formula ykkösten MM-sarjan kilpailu, jossa kuljettajat voivat tavoitella MM-pisteitä myös sprinttikilpailussa. Huhtikuussa sprintti ajettiin Italiassa, ja marraskuussa se on ohjelmassa Brasiliassa.

Alfa Romeon Valtteri Bottas toivottaa kisamuodon tervetulleeksi lajiin.

– Sprintti päästää meidät kuljettajat heti tositoimiin kisaviikonloppuna. Se on hyvä, sillä viikonloppu tuntuu vauhdikkaammalta, Bottas kommentoi Spielbergin radalla.

Itävallassa ajetaan perjantaina yhdet harjoitukset, joiden jälkeen on vuorossa sprinttikilpailun aika-ajo. Sprinttikisa ajetaan lauantaina ja varsinainen kilpailu sunnuntaina.

– Jos saamme molemmilla autoilla pisteitä kummastakin kisasta, se olisi ihanteellinen tilanne, Bottas totesi.

Viime sunnuntaina hän keskeytti Silverstonessa vaihdelaatikko-ongelmien takia. Keskeytys kirpaisi, mutta Bottas keskittyi iloitsemaan siitä, että hänen tallikaverinsa Zhou Guanyu ei loukkaantunut rajussa kolarissa ja sai virallisen kilpailuluvan torstaina F1-lääkäreiltä.