sää: Helteet jat­ku­vat lop­pu­vii­kon ajan, mutta sitten vii­le­nee – sun­nun­tai­na Lapin yli kulkee sade- ja uk­kos­rin­ta­ma

pääkirjoitus: Ke­mi­jär­ven bio­ja­los­ta­mon ra­ken­ta­mi­sel­le ei ole vi­ra­no­mai­ses­tei­tä, mutta muita esteitä löytyy – suurin niistä on hank­keen hei­ken­ty­nyt us­kot­ta­vuus

Sot­ka­mon Jymy voitti pe­sä­pal­lo­mes­ta­ruu­den su­ve­ree­nin esi­tyk­sen jälkeen

Sotkamon Jymyn oululaisvahvistus Antti Korhonen juhlii uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta.
Sotkamon Jymyn oululaisvahvistus Antti Korhonen juhlii uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Sotkamon Jymy on pesäpallon miesten Suomen mestari vuosimallia 2020. Jymy kukisti ratkaisevassa kolmannessa loppuottelussa Kouvolan Pallonlyöjät jaksoin 2–0 (3–2, 12–5). Otteluvoitot merkittiin Jymylle 2–1.

Avausjakson hahmo Hiukan stadionilla oli kotijoukkueen Niko Korhonen, joka tinttasi ykköstilanteessa pallon kolmosluukusta Sapsojärven rantaan kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti.

Kouvola sai hyvän alun toisella jaksolla, mutta vierasjoukkueen taivas synkkeni toisessa vuoroparissa, kun Jymyn oululaisvahvistus Antti Korhonen löi kunnarin ja yhden tavallisen juoksun ykköstilanteessa kolmosluukusta – aivan kuin Niko Korhonen avausjaksolla. Kaikkiaan Jymy takoi toisella lyöntivuorollaan kuusi juoksua ja karkasi kultajuhliin.

Mestaruus oli Jymylle seurahistorian 19:s.