Lapin Kansa live: RoPS:n naiset koh­taa­vat FC Uni­te­din, katso suora lähetys kello 13

kolumni: Milloin verinen his­to­ria muuttuu mu­ka­vak­si sa­duk­si?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

SJK teki hurjan nousun ja eteni Kon­fe­rens­si­lii­gas­sa jatkoon – KuPS puo­lus­ti jat­ko­pai­kan Geor­gias­sa

Seinäjoki

Seinäjoen SJK eteni jalkapallon Konferenssiliigan toiselle karsintakierrokselle kaatamalla virolaisen FC Floran kotonaan. Viime viikolla Tallinnassa pelattu ensimmäinen osaottelu meni Floralle maalein 1–0, mutta SJK nappasi kotonaan 4–2-voiton. Varsinainen peliaika päättyi 3–2 ja jatko-ottelu 1–0.

Jake Jervis teki SJK:n kolme ensimmäistä osumaa ja puolustaja Ville Tikkanen ratkaisevan jatko-ottelumaalin.

Flora otti tukevan otteen jatkopaikkaan siirtymällä 2–0-johtoon toisen puoliajan alussa, kun SJK-vahti Jesse Öst päästi helposti Henrik Ojamaan laukauksen selkänsä taakse. Virolaisten avausmaalin teki Michael Lilander.

SJK kuitenkin heräsi kahden maalin takaa-ajoasemassa ja nousi varsinaisella peliajalla yhteismaaleissa tasalukemiin 3–3. Jatko-otteluun isännät pääsivät yhden miehen ylivoimalla, kun Floran Ken Kallaste oli ottanut minuutin sisään kaksi keltaista korttia 2–2-tilanteessa ja lentänyt suihkuun 82. minuutilla. Jatko-ottelussa Floralle tuli vielä toinen ulosajo, kun Sergei Zenjov otti illan toisen keltaisensa.

Pian Zenjovin ulosajon jälkeen Tikkanen ampui voittomaalin 113. minuutilla.

– Puoliajalla meistä tuntui, että pystymme parantamaan. Sitten tuli uusi takaisku, mutta nousimme. Meille tulee takaiskuja ja meitä kritisoidaan, mutta nousemme aina. Jatkamme taistelua. Olen niin ylpeä ja onnellinen, iloitsi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gomez.

SJK kohtaa Konferenssiliigan toisella karsintakierroksella norjalaisen Lilleströmin.

Myös Kuopion Palloseura nappasi jatkopaikan pelaamalla 0–0-tasapelin Georgiassa Dila Gorin vieraana. Dila hallitsi tilastojen valossa ottelua selvästi, mutta KuPS piti itävaltalaisvahti Johannes Kreidlin maalin puhtaana.

Joukkueiden avausottelu oli päättynyt Kuopiossa suomalaisjoukkueen hyväksi 2–0.

Viime kaudella Konferenssiliigan lohkovaiheen kynnykselle päässeen KuPSin toisen kierroksen vastustaja on suotuisa. Kuopiolaisjoukkue kohtaa moldovalaisen Milsami Orhein, joka kaatoi liettualaisen FK Panevezysin yhteismaalein 2–0.

Konferenssiliigan kolmannen suomalaisjoukkueen Interin eurokausi päättyi jo tiistaina, kun kosovolainen Drita oli turkulaisia etevämpi yhteismaalein 3–1.