Si­sus­tus­lii­ke muuttaa Ro­va­nie­men vaa­lean­pu­nai­seen taloon: "Saan sen nyt kaiken kansan näh­tä­väk­si"

Rovaniemen Poromiehentien vaaleanpunaiseen taloon muuttaa vuodenvaihteessa sisustusliike. Yrittäjä Marjaleena Pikkarainen kertoo haudutelleensa vanhan talon vuokrausta puolisen vuotta.

"Olen sitä mielessäni pyöritellyt, mutta kun täällähän on vanhoja taloja niin harvassa", Pikkarainen sanoo.

Pikkaraisen Sisustuspalvelu-yritys toimii tällä hetkellä Rinteenkulmassa. Uusissa tiloissa hänellä on käytettävissään liki tuplasti enemmän tilaa kuin nykyisin, mutta sijainti ei ole niin keskeinen.

"Totta kai se voi olla hankala paikka, mutta yrittäjäthän ottaa riskejä. Siksi me ollaan yrittäjiä."

Pikkaraisen liikkeessä on myynnissä monenlaista sisustustavaraa. Painotus on tekstiileissä, mutta valikoimiin kuuluu paljon myös vanhahtavaa ja kierrätystavaraa. Lisäksi hän tekee sisustussuunnittelua ja erilaisia sisustamiseen liittyviä ompelutöitä.

Uusissa tiloissa on 135 neliötä, joiden ansiosta Pikkarainen saa liikkeensä valikoiman väljemmin esille. Lisäksi hän näkee, että vanhan rakennuksen valitseminen liiketiloiksi on myös kulttuuriteko.

"Saan sen talon nyt kaiken kansan nähtäväksi", hän iloitsee.

Marjaleena Pikkarainen.
Marjaleena Pikkarainen.
Kuva: Marjaleena Pikkarainen

Aiemmin syksyllä Lapin Kansa uutisoi, että Rotaryt harkitsevat vaaleanpunaisen ulkokuoren omaavan vanhan rautatieläistalon vuokraamista. He kuitenkin luopuivat aikeistaan.

Pikkaraisella on talon varalle monenlaisia suunnitelmia. Yksi haave on pitää liikkeen yhteydessä välillä pienimuotoista pop up -kahvilaa ja kesällä kesäkahvilaa. Kesällä pihan upealla nurmikolla voisi pitää käsityöläisten markkinoita.

"Siitä tulisi vähän sellainen naisten olohuone. Ja tietenkin miestenkin, sellainen kohtaamispaikka", yrittäjä visioi talon tulevaisuutta.

Sisäpuolelta talo ei Pikkaraisen mukaan ole erityisen näyttävä, koska seinät on levytetty. Hänen oman arvionsa mukaan talo on kuitenkin hyvässä kunnossa, ja ajan myötä hän on valmis näyttämään vanhan talon kauneutta myös sisältä päin.

Vuokrasopimukseen kuuluu, että vuokralainen tekee mahdolliset muutostyöt. Kaupunki on luvannut tehdä kattoremontin, joka jyvitetään vuokrakuluihin.

"Minulla on hirveän hyvä hajuaisti, ja ihan hyvältä se tuoksuu sisältä. Eihän se ole alkuperäisessä kunnossa, mutta joissakin paikoissa sisälläkin on hirsiä näkyvillä", Pikkarainen kertoo.