Sin­ni­käs Is­lan­ders nousi voiton päähän Tampa Baysta idän fi­naa­li­sar­jas­sa

Edmonton

Leo Komarov ja New York Islanders välttivät syvän kuopan, kun NHL-jääkiekkoliigan itälohkon loppuottelusarja jatkui lauantain vastaisena yönä Edmontonissa. Sarjan kaksi ensimmäistä ottelua Tampa Bay Lightningille hävinnyt Islanders otti 5–3-voiton, ja Tampa johtaa näin paras seitsemästä -sarjaa voitoin 2–1.

Pudotuspeleissä sinnikkyyttään näyttänyt Islanders oli jo luisumassa kohti kitkerää lopputulosta, kun Lightning nousi päätöserässä 1–3-tappiolta tasoihin. Brock Nelsonin maali vajaat 3,5 minuuttia ennen loppusummeria toi kuitenkin Islandersille jälleen etumatkan, joka piti loppuun ja tärkeään voittoon saakka. Voiton sinetöi vielä viimeisellä minuutilla Jean-Gabriel Pageau laukomalla kiekon tyhjään maaliin. Tampan Bayn maalivahti Andrei Vasilevski torjui 35 laukauksesta 31. Islandersin Semjon Varlamov torjui 34 kertaa.

– Iso voitto, olimme sarjassa perässä 0–2. Meidän on vain pelattava Islandersin tyylillä: periksiantamattomasti, fyysisesti ja kovaa työtä tehden kummassakin päässä kaukaloa, Nelsonin voittomaalin syöttänyt Anthony Beauvillier totesi pelin jälkeen.

– Tämä on neljäs ottelusarjamme näissä pudotuspeleissä, ja olemme joutuneet taistelemaan läpi tuplajatkoaikatappioiden ja monen muun jutun. Nämä jätkät ovat sinnikkäitä löytämään väylää (ulos vaikeuksista), Islandersin päävalmentaja Barry Trotz puolestaan hehkutteli porukkaansa.

Yksi Islandersin sinnikkyyden ruumiillistumista on Komarov, 33. Hänen pisteetön putkensa venyi viiteen otteluun, mutta muuten Tampa sai tuta komarovilaista menoa: suomalaishyökkääjä kirjasi eniten osumia vastustajaan Islanderseista taklattuaan seitsemän kertaa vain 11 peliminuuttinsa aikana.

Sarjan neljäs ottelu pelataan myöhään sunnuntai-iltana Suomen aikaa.