Simon kou­lu­kes­kuk­seen mo­ni­toi­mi­nen lii­kun­ta­kes­kus

Koulukeskuksen päätyyn on valmistuu pukutilat. Lisäksi koulun julkisivua on tarkoitus lähiaikoina parantaa.

Simo teknisen osaston osastopäällikkö Ilkka Soukka kertoo Simon liikuntapaikkamahdollisuuksista.
Simo teknisen osaston osastopäällikkö Ilkka Soukka kertoo Simon liikuntapaikkamahdollisuuksista.
Kuva: Paavo Veittikoski

Simon Aseman koulukeskukseen on rakentumassa kovaa vauhtia monitoiminen liikuntakeskus. Keskittämisellä haetaan sitä, että jokaisella simolaisella vauvasta vaariin on mahdollisuus toteuttaa mieleistään urheilulajia tai harrastustaan, painottaa Simon teknisen osaston osastopäällikkö Ilkka Soukka.

–Kaiken lisäksi tarkoituksena on, ettei oppilaiden aika mene liikuntatunneilla kulkemiseen keskusurheilukentän ja koulukeskuksen väliä, kiteyttää Soukka kokonaisajattelua.

Junioreille tarkoitettu pesäpallokenttä on jo valmiina. Lisäksi jalkapalloilijoille on lähes valmis harjoittelukenttä, hiihtolatu alakoululaisille ja päiväkodille, maastopyöräreitti valaistun ladun vieressä koulukeskuksen ja Maliinin hiihtokeskuksen välillä, joka ei vaadi lisärakentamisia.

–Suunnitelmissa on lisäksi pysyvä jääkiekkokaukalo, jossa voi kesäaikaan pelata tennistä. Kun alueella on jo valmiina Ässä kenttä, voin ainakin omasta mielestäni kaiken toteutuessaan olla onnellinen kaikkien simolaisten puolesta, Soukka iloitsee.

Koulukeskuksen päätyyn on parasta aikaa valmistumassa pukutilat, joten sekin huoli poistuu. Lisäksi koulun julkisivua on tarkoitus lähiaikoina parantaa. Tähän kaikkeen Lapin liikunnalta on luvassa 40 prosentin avustus, joten kunnan oma kustannus jäänee vähäiseksi.

Simontien ja päiväkodin puoleiselle alueelle on valmistumassa autojen ja muiden kulkuvälineiden paikoitusalue, jonka käyttöä olisi kaikkien alueella asioivien suositeltavaa käyttää.

Keskusurheilukentälle saatiin Suomen Pesäpalloliiton vaatimukset täyttävä katettu katsomo lisäämään katsojapaikkoja. Kunnasta painotetaan, että näitä uudistuksia ei ole tehty yksistään pesäpalloa varten, vaan ne ovat kaikkien kuntalaisten käytössä.

–Kyllä tuosta pesäpallolle satsaamisesta kuulee päivittäin, mutta noihin arvosteluihin en yhdy. Koko ajan kaikki suunnitelmat tähtäävät kaikkien kuntalaisten käytön parhaaksi. Siitä lähdetään, että mitä suurempi alueiden käyttö sen pienemmät sosiaali- ja terveysmenot tulevaisuudessa.

–Olen tykännyt työstäni Simossa. Joskus tuntuu, että onko täällä aikasemmin hieman jarruteltu asioiden eteen päin viemiseksi. Uusia vähäisiä tai aivan ilmaisia investointeja vaativia kohteita on jo lyhyen täällä oloni aikana tarttunut ”haaviin”, Soukka hymyilee.