Simo iskee huo­men­na Ulvilan ul­ko­pe­liin yk­kös­pe­sik­ses­sä

Simon Kirillä on edessä haastava viikonloppu miesten ykköspesiksessä. Kiri kohtaa lauantaina kotiareenalla sarjataulukossa kolmantena olevan Ulvilan Pesä-Veikot ja sunnuntaina vieraissa häntäpään joukkueen Kannuksen Uran.

Kiri ja Pesä-Veikot ottivat tiukasti yhteen joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa kesäkuun alussa Ulvilassa. Silloin kotijoukkue voitti 1–0 niukasti ja hieman onnekkaastikin mainosaidan avustamana.

Kirin pelinjohtaja Janne Anttila myöntää, että siitä kohtaamisesta jäi paljon hampaankoloon.

– Ulvila on laadukas ulkopelijoukkue – ei mikään nopea porukka, mutta joukkueessa on muutama hyvä yksilö. Tämä viikko on pyhitetty vastustajan ulkopelin tutkimiseen. Siihen pyrimme iskemään, ja tietysti voittoa lähdetään hakemaan lauantain kotiottelusta, Anttila vakuuttaa.

Ykköspesiksen huippumiehiä ovat muun muassa kärkilyöntitilaston kakkosena oleva, aikoinaan superpesiksessäkin kunnostautunut Henri Pulkkinen sekä lyöjätilastoa johtava ja tehopistetilaston kakkosena oleva Petri Kulmala.

Ulvilan vahvuutena tällä kaudella on ollut tappioasemasta nousu voittoon useassa ottelussa.

– Tampere ja Hamina ovat pitäneet pintansa sarjan ykkös- ja kakkospaikalla, mutta Oulu ei ole saanut ihan toivottua tasaisuutta ja on sarjataulukossa neljäntenä Ulvilan perässä, Anttila tuumii.

Positiivista kotijoukkueen kannalta on se, että kaikki pelaajat ovat valmiina tositoimiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Antti Kurttila on uurastanut alkukaudella, joten hänelle annetaan lauantaina huilia. Tilalle tulee Eetu Raitio. Myös Jani Korhonen saa lepoa, ja hänen paikkansa täyttää Joona Nousiainen.

Kurttila pelasi viime viikon perjantaina B-poikien Itä-Länsi -ottelussa. Hän on myös kuulunut alkukaudella Kempeleen Kirin A- ja B-poikien miehistöön.

Sunnuntaina Kannuksessa kohtaavat sarjataulukossa kaksi viimeisintä joukkuetta. Siitäkin ottelusta on kalavelkoja maksettavana, sillä Kannus voitti toukokuun lopussa Simossa 2–0.