Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Silja Kosonen kis­kai­si mou­ka­rin MM-fi­naa­lis­sa seit­se­män­nek­si – "Tuntui siltä, että olisin voinut heittää pi­dem­mäl­le­kin"

Suomen ennätyksen tänä vuonna paiskannut Krista Tervo jäi jatkokierrosten ulkopuolelle. MM-pronssi olisi vaatinut uutta SE:tä.

Eugene
Silja Kosonen heitti ensi kerran naisten arvokisafinaalissa. Sijoitus oli hienosti 7:s.
Silja Kosonen heitti ensi kerran naisten arvokisafinaalissa. Sijoitus oli hienosti 7:s.
Kuva: CHRISTIAN BRUNA

Silja Kosonen on sijoittunut naisten moukarinheiton MM-finaalissa seitsemänneksi tuloksella 70,81. Kosonen, 19, heitti tasaisen kilpailun, sillä hän ylitti 70 metrin rajan neljästi.

Kahdella viimeisellä kierroksella Kosonen yritti parantaa tulostaan, mutta piikkiheitto jäi puuttumaan. Kososen ennätys on viime vuonna syntynyt 73,43.

Yhdysvaltain Janee' Kassanavoid heitti pronssille 74,86 metrin kaarella, joten MM-mitali olisi vaatinut Kososelta liki puolentoista metrin ennätysparannusta. Yhdysvaltalainen Brooke Andersen kesti ennakkosuosikin paineet ja otti kultaa kovalla tuloksella 78,96, Kanadan Camryn Rogers sijoittui hopealle tuloksella 75,52.

– Ihan hyvältähän se pistesija tuntuu. Vähän kaksijakoiset fiilikset, koska tuntui siltä, että olisin voinut heittää pidemmällekin. Viides heitto oli todella hyvä, mutta se meni verkkoon, Kosonen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

– En oikein tiedä, mitä odotin, kun tulin kentälle. Onhan tämä (seitsemäs sija) silti ihan pirun hyvin, nuorten arvokisoissa mitaleja rohmunnut Kosonen jatkoi.

Perjantain MM-karsintakilpailussa Kosonen oli yhteistuloksissa myös seitsemäs tuloksella 72,15.

"Ei ollut minun päiväni"

Karsinnassa kolmanneksi yltänyt Krista Tervo jäi tuloksella 69,04 kymmenenneksi ja jatkokierrosten ulkopuolelle. Tervo sai pöytäkirjaan vain yhden mitatun heiton.

– Tänään en saanut teknistä tekemistä sellaiseksi kuin halusin. Heitot tuntuivat ihan hyviltä, olisi voinut lähteä pitkälle, mutta tänään ei ollut minun päiväni, Tervo totesi sunnuntaina.

– Onneksi kohta tulee uusi mahdollisuus päästä tykittämään, Tervo viittasi ensi kuun EM-kisoihin.

Tervo, 24, heitti Suomen ennätyksen 74,40 maaliskuussa ja on yltänyt kesälläkin lähelle ennätyslukemiaan. Tervon karsintatulos oli perjantaina mainio 73,83.