Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Si­jais­äi­ti sai ho­vi­oi­keu­des­sa tuomion lapsen pa­hoin­pi­te­lys­tä - ei estä uusia si­joi­tuk­sia

Rikostuomio ei estä perhehoitoa, selviää Meri-Lappia kuohuttaneesta tapauksesta. Lapset saavat jatkaa sijaisvanhemman hoivissa, vaikka tämä olisi tuomittu väkivaltarikoksesta.

Perhekodin sopivuutta lasten asuinpaikkana tulisi aina pohtia tarkoin, jos sijaisvanhempi on tuomittu rikoksesta, sanoo lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. - Jos on selkeitä viitteitä, että sijaisvanhemman käyttäytyminen vaikuttaa lapsen kehitykseen haitallisesti, on harkittava tarkoin, voivatko lapset asua perhekodissa enää. Toki näin pitää toimia myös niissä tapauksissa, joissa tuomion saanut on lapsen biologinen vanhempi.

Tällä hetkellä rikostuomio ei johda perhekodin lupien menetykseen.

Asia nousi tällä viikolla esiin, kun Rovaniemen hovioikeus antoi sijaisperheen äidille tuomion kaksi vuotta jatkuneesta sijaislapsen kaltoinkohtelusta. Tapauksen perheeseen on edelleen sijoitettu muita lapsia.

Tuomio ei kuitenkaan tullut törkeästä pahoinpitelystä. Lasten kanssa työskentelevien rikostausta tutkitaan törkeän pahoinpitelyn ja muiden vakavien väkivaltarikosten lisäksi seksuaalirikosten, huumausainerikosten sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavien rikosten varalta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.