Kannanotto: Por­mes­ta­ri ei innosta kaikkia Enon­te­kiöl­lä – vii­si­tois­ta val­tuu­tet­tua vaatii, ettei por­mes­ta­ria edes har­kit­tai­si

Historia: Pi­ka­luis­te­lun kul­tai­set vuodet osuivat 1960-lu­vul­le – Lapin Lukko oli ai­koi­naan Suomen joh­ta­via luis­te­lu­seu­ro­ja ja kas­vat­ti monta olym­pia­edus­ta­jaa

Koronarajoitukset: Ko­ro­na­mi­nis­te­ri­työ­ryh­mä pidensi ruo­ka­ra­vin­to­loi­den au­ki­olo­ai­ko­ja kol­mel­la tun­nil­la – mi­nis­te­reil­lä haluja jatkaa ra­joi­tus­ten ke­ven­tä­mis­tä myös esi­mer­kik­si teat­te­reis­sa ja kun­to­sa­leil­la

Se­los­ta­ja Jussi Eskola ja asian­tun­ti­ja Sami Jau­ho­jär­vi jät­tä­vät Ylen, siir­ty­vät osaksi Viap­layn ur­hei­lu­tii­miä – "Kak­si­kon kemia toimii eri­no­mai­ses­ti"

Sami Jauhojärvi siirtyy Yleltä Viasatin kanaville.
Sami Jauhojärvi siirtyy Yleltä Viasatin kanaville.
Kuva: Pekka Aho

Ylen monivuotinen suosikkiselostaja Jussi Eskola ja asiantuntijan sekä kommentaattorin tehtävissä toiminut olympiavoittaja Sami Jauhojärvi jättävät Ylen.

Kaksikko siirtyy osaksi Viaplayn urheilutiimiä. Talviurheilun kansainvälisten huipputapahtumien mediaoikeudet siirtyvät Nordic Entertainment Groupille, jonka tuotteisiin Viasatin kanavat kuuluvat.

Jauhojärvi on tyytyväinen, että hän saa jatkaa maastohiihdon kommentointia juuri Eskolan kanssa. Jauhojärvi painottaa, että suomalaiset ovat tottuneet maastohiihdon osalta menestykseen.

– Hiihto on kestävyyslajeista ainoa, josta säännöllisesti tulee arvokisamitaleita Suomeen, joten se selittänee kansan rakkautta lajia kohtaan. Meidän menestyvät urheilijamme ovat tällä hetkellä parhaassa iässään tuloksenteon suhteen, joten mitaleita heiltä on lupa odottaa myös tulevissa arvokisoissa, Jauhojärvi sanoo NENT Groupin tiedotteessa.

NENT Group Finlandin urheilupäällikkö Ville Klinga odottaa innolla Jauhojärven ja Eskolan palveluksia Viaplayn hiihtolähetyksissä.

– Kaksikon kemia toimii erinomaisesti, ja he tuovat lähetyksiin asiantuntemusta, kokemusta ja intohimoa. Tiedotamme jatkossa lisää Viaplayn hiihtolähetyksistä ja tekijöistä, Klinga kertoo.