Pääkirjoitus: Kunta 2.0 on jo ovella: Kun so­te-taak­ka karisee har­teil­ta, kun­nas­ta tulee ennen kaikkea kas­vat­ta­ja, kou­lut­ta­ja ja hyvän elin­ym­pä­ris­tön tur­vaa­ja

Kolumni: Taide on lää­ket­tä moneen pulmaan

Hukkumiset: Joka toisen huk­ku­mi­sen taus­tal­la piilee suo­ma­lai­sil­le tyy­pil­li­nen sairaus

Selänne Jo­ke­rei­hin omis­ta­jak­si ja käy­tän­nön asioi­hin: "Var­maan parin viikon päästä ta­pah­tuu"

Teemu Selänteen ura lähti aikoinaan lentoon Jokerien paidassa.
Teemu Selänteen ura lähti aikoinaan lentoon Jokerien paidassa.
Kuva: pressfoto

Jääkiekon suomalaislegenda Teemu Selänne arvioi lauantaina Bermuda-tennisturnauksen yhteydessä Helsingissä, että jääkiekkoseura Jokereista voisi olla uutisia kerrottavana parin viikon sisällä. Jokerit vetäytyi talvella KHL-itäliigasta ja rakentaa paluuta kotimaisiin kiekkosarjoihin.

– Hyvältä näyttää. Varmaan parin viikon päästä tapahtuu, Selänne sanoi STT:lle hyväntekeväisyysturnauksessa.

Selännettä on ennakoitu Jokerien taustahahmoksi. Iltalehdelle Selänne kertoi, että hän on lähdössä Jokereihin omistuspohjalta ja aktiiviseen seuratoimintaan. Hän vahvisti saman STT:lle.

– Olen mukana omistajana ja käytännön asioissa, Selänne kertoi.

Jokerit vetäytyi KHL:stä talvella ennen pudotuspelien alkamista, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Huhtikuussa selvisi, ettei helsinkiläisseura pelaa KHL:ssä enää jatkossa. Selänne arvioi Jokerien KHL-vuosia pelillisesti mielenkiintoisiksi, mutta Venäjän sotatoimet muuttivat kuviot.

– Tavoite on viedä Jokerit takaisin Liigaan ja saada Jokeri-perhe kasaan. Heinäkuun aikana tulee hyviä uutisia, Selänne sanoi STT:lle.

SM-liigaan Jokerit voi palata aikaisintaan kaudella 2023–2024. Syksyllä alkavan kauden ohjelma on jo julkistettu.

– Jokereita kohtaan on ollut innostusta ja etenkin paluusta Liigaan. Tarvitsemme hyvät sijoittajat, entiset Jokeri-legendat ja fanit rakentamaan uutta nousua, Selänne sanoi.

Lähes täydellinen kiekkokausi

Selänne edusti Jokereita ennen vuonna 1992 alkanutta NHL-uraansa. Helsinkiläisseura voi hänen mielestään rakentaa tulevaisuuttaan vahvan juniorityönsä pohjalle, josta Selänne itsekin nousi huipulle.

Selänne edusti NHL:ssä Winnipeg Jetsiä, Anaheim Ducksia, San Jose Sharksia ja Colorado Avalanchea, joka juhli tämän kauden päätteeksi Stanley Cupia.

– Artturin (Lehkonen) ja Mikon (Rantanen) mestaruus kruunasi kauden, Selänne sanoi ja viittasi myös olympiavoittoon ja MM-kotikisojen kultaan.

Selänne voitti NHL:n mestaruuden Anaheimissa keväällä 2007.

– Parempaa suomalaisten jääkiekkokautta ei olisi voinut käsikirjoittaa. Ei siitä puutu kuin se, että Jokerit olisi voittanut Suomen mestaruuden, Selänne sanoi STT:lle.