somehitti: Maa­gi­set si­vel­ti­men vedot – Elsi Tau­riai­sen video sai rä­jäh­tä­vän suo­sion, yht­äk­kiä seu­raa­jia olikin reilun tu­han­nen sijaan 126 000

Onnettomuus: Hen­ki­lö­au­to suistui tieltä veteen Ra­nual­la – kul­jet­ta­ja me­neh­tyi on­net­to­muu­des­sa

Pääkirjoitus: KOK päästää hyök­käys­so­taa käyvän Venäjän ur­hei­li­jat ke­sä­olym­pia­lai­siin tietyin ehdoin – päätös on pöy­ris­tyt­tä­vä, mutta lin­jas­sa kor­rup­toi­tu­neen jär­jes­tön edus­ta­mien arvojen kanssa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Seit­sen­ot­te­li­ja Maria Hun­ting­ton uupui huip­pu-ur­hei­luun – lo­pet­taa

Helsinki
Maria Huntington (oik.) lopetti huippu-urheilun vammojen takia.
Maria Huntington (oik.) lopetti huippu-urheilun vammojen takia.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Seitsenottelun kolminkertainen Suomen mestari Maria Huntington lopettaa urheilu-uransa. Tampereen Pyrintöä edustanut urheilija kertoi asiasta Instagramissa.

– Uuvuin huippu-urheiluun. Sisäinen palo ei riittänyt enää kantamaan, ja huomasin, että en saanut enää huippu-urheilusta sitä mitä edellisinä vuosina olin saanut, 26-vuotias Huntington kirjoitti.

Huntingtonin kausi on ollut rikkonainen, eikä hän saanut kasaan ehjää ottelua. Yleisurheilutilastoihin vihkiytyneen Tilastopajan mukaan Huntington pinkaisi toukokuussa Tampereella 100 metrin aitajuoksussa ajan 13,29 mutta jätti ottelun kesken. Viikkoa myöhemmin hän kolhi itseään Itävallassa ja keskeytti. Kesäkuussa hän käväisi Jyväskylän gp-kilpailuissa pituushyppypaikalla ja ponkaisi 617.

Huntington kokosi seitsenottelun ennätyspisteensä 6 339 vuonna 2019 Lappeenrannassa järjestetyissä Kalevan kisoissa.