Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Pääkirjoitus: Vien­ti­alo­jen sopu on hyvä komp­ro­mis­si – lak­ko­ke­vät voidaan vielä välttää

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Seiska uutisoi sel­vit­tä­neen­sä Anni Vuo­hi­joes­ta kan­te­lun tehneen hen­ki­lön – Olym­pia­ko­mi­tean mukaan epäi­lyis­tä ra­por­toi useampi henkilö

Helsinki
Seiska-lehti uutisoi saaneensa selville painonnostaja Anni Vuohijoesta kantelun tehneen Olympiakomitean työntekijän ja julkaisi uutisessaan tämän nimen.
Seiska-lehti uutisoi saaneensa selville painonnostaja Anni Vuohijoesta kantelun tehneen Olympiakomitean työntekijän ja julkaisi uutisessaan tämän nimen.
Kuva: Mauri Ratilainen / ciom.pic

Seiska uutisoi saaneensa selville painonnostaja Anni Vuohijoesta kantelun tehneen Olympiakomitean työntekijän ja julkaisi uutisessaan tämän nimen. Olympiakomitea puolestaan julkaisi nettisivuillaan tiedotteen, jonka mukaan Vuohijoen tapauksessa epäilyistä raportoi useampi henkilö.

Olympiakomitea myös muistutti, että kaikki komitean työntekijät ovat velvollisia ilmoittamaan epäilyt epäasiallisesta käytöksestä tai häirinnästä eteenpäin.

– Toimintamallimme mukaisesti selvitämme jokaisen tietoomme tulleen epäilyn. Kaikki selvitykset eivät johda jatkotoimenpiteisiin, mutta on tärkeää, että asiat selvitetään perusteellisesti. On täysin kohtuutonta, että julkisuudessa syyllistetään vastuullisesti toimineita, asiasta ilmoittaneita Olympiakomitean työntekijöitä. He ovat toimineet täsmällisesti ohjeemme ja työntekijän velvollisuuksien mukaisesti, toimitusjohtaja Mikko Salonen kommentoi.

Vuohijoen tutkinta päättyi viime kuussa

Vuohijoki erosi Olympiakomitean hallituksesta huhtikuun alussa ja kertoi, että häneen kohdistuu epäily epäasiallisesta käytöksestä tai seksuaalisesta häirinnästä. Suomen urheilun eettinen keskus Suek tutki asiaa ja päätti tutkinnan toukokuussa, koska tapauksessa ei ole asianomistajia. Vuohijokea ei enää epäillä mistään.

Olympiakomitean mukaan Vuohijoki teki myös erillisen tutkintapyynnön, jossa hän pyysi Suekia tutkimaan, ovatko Olympiakomitea, puheenjohtaja Jan Vapaavuori tai muut Olympiakomitean johtohenkilöt syyllistyneet epäasialliseen käyttäytymiseen häntä kohtaan. Tutkinnan perusteella Suek on päättänyt, ettei se vie asiaa kurinpitoelimen käsittelyyn, koska asiassa ei ole syytä epäillä määräysten mukaista rikkomusta.