pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Se­bas­tian Aholle 70 mil­joo­nan euron jat­ko­so­pi­mus Ca­ro­li­na Hur­ri­ca­ne­siin

Suomalaistähdelle mieluisa syntymäpäivälahja, Carolina kiinnitti Ahon kahdeksaksi vuodeksi.

Helsinki/Carolina
Sebastian Aho jatkaa Carolinassa kahdesan kautta.
Sebastian Aho jatkaa Carolinassa kahdesan kautta.
Kuva: Hurricanes

Jääkiekkoilija Sebastian Aho on tehnyt kahdeksan vuoden mittaisen jatkosopimuksen NHL-seura Carolina Hurricanesin kanssa. Sopimuksen arvo on 78 miljoonaa dollaria eli reilut 70 miljoonaa euroa. Aho täytti keskiviikkona 26 vuotta, joten rahakas jatkosopimus oli hänelle taatusti mieluisa syntymäpäivälahja.

– Sebastianista on kehittynyt yksi jääkiekon parhaista kahden suunnan keskushyökkääjistä. Hän on mahtava johtaja jäällä ja sen ulkopuolella ja on tärkeä esikuva nuorille pelaajillemme. Olemme kiitollisia, että hän päätti jatkaa Carolinassa myös tulevaisuudessa, sanoi Carolinan pomo Don Waddell NHL-liigan nettisivuilla.

Sopimuksen ensimmäisen kausi on 2024–2025. Suomalaishyökkääjä tulee ansaitsemaan sopimuskaudella keskimäärin 9,75 miljoonaa dollaria kaudessa eli lähes 9 miljoonaa euroa. Aho on nakuttanut Carolinan pelipaidassa 468 pistettä 520 runkosarjaottelussa. Pudotuspeleissä hän on ollut lähes piste per pelin tahdissa. Aho on saalistanut 63 pudotuspeliottelussa 58 pistettä. Carolina on pelannut pudotuspeleissä viisi vuotta perätysten. Joukkue lukeutuu Stanley Cupin voittajasuosikkeihin myös ensi kaudella.

Tulosta syntyy myös alivoimalla

Aho on edustanut Carolinan joukkuetta yhteensä seitsemän kauden ajan. Aho on niittänyt mainetta Carolinassa muun muassa tehokkaana pisteiden tekijänä, joka saa tulosta aikaiseksi myös alivoimalla pelatessa. Aho on Carolinan seurahistorian tilastoissa tasoissa eniten tehtyjen alivoimamaalien määrässä (16) yhdessä Eric Staalin kanssa.

Oulun Kärppien riveistä NHL:n parrasvaloihin ponnistanut Aho on tuttu pelaaja myös Suomen jääkiekkomaajoukkueista. Nuorten maajoukkueen mukana hän voitti MM-kultaa vuonna 2016. Leijonissa Aho oli voittamassa hopeaa MM-kisoissa samana vuonna.