Lakko alkaa: : Tänään alkava lakko su­pis­taa hiih­to­kes­kus­ten au­ki­olo­ai­ko­ja ja sulkee osan rin­teis­tä – lakon pii­ris­sä hissit ja vä­li­ne­vuok­raa­mot

Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Finlandia-palkinto: Iida Rauma kertoo kou­lu­vä­ki­val­las­ta Fin­lan­dia-pal­ki­tus­sa ro­maa­nis­saan Hävitys – ta­paus­ker­to­mus – tämän vuoden Fin­lan­dia-voit­ta­jan valitsi piispa Mari Lep­pä­nen

SE-heit­tä­jä Krista Tervo len­nät­ti mou­ka­rin­sa taas yli 71 metrin: "Tulee hel­pom­min metrejä kuin viime vuonna, kun heitto osuu koh­dal­leen"

Krista Tervo on sähäkässä alkukauden kunnossa.
Krista Tervo on sähäkässä alkukauden kunnossa.
Kuva: Jussi Leinonen

Moukarinheittäjä Krista Tervo rakentaa alkukauden kilpailuissa vielä perustasoa, mutta heitto kulkee mainiosti. Karhulan Katajaisia edustava Tervo avasi sunnuntaina kotimaisen kilpailukautensa lupaavasti, kun hän heitti Kankaanpäässä tuloksen 71,46.

– Harjoituksissa on ollut tosi hyvää tekemistä, mutta myös vaihtelua. Kilpailussa heittäminen oli sellaista kuin harjoituksissakin. Kun heitto osuu kohdalleen, menee todella hyvin. Ja kun ei osu, sitten ei myöskään lennä, Tervo kommentoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Maaliskuussa Tervo heitti Portugalissa naisten Suomen ennätyksen 74,40.

– Viime kesään nähden on tullut selvää kehitystä. Sen tuntee, että tulee helpommin metrejä kuin viime vuonna, kun heitto osuu kohdalleen, Tervo arvioi.

Kankaanpäässä Turun Urheiluliiton Silja Kosonen oli toinen 69,08 kantaneella heitolla ja Varpaisjärven Vireen Kiira Väänänen kolmas heitettyään 65,76.

– Ihmettelin, että sain noinkin huonoilla heitoilla noinkin pitkälle, keväällä SE:n Tervolle menettänyt Kosonen sanoi.

Väänänen odottaa kesää luottavaisena, sillä kauden avaus oli paras pitkään aikaan.