Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Sä­vel­tä­jä Tapio Tuo­me­lan kanssa al­le­kir­joi­tet­tiin so­pi­mus: Kar­va­lak­ki­oop­pe­ran tuo­tan­to etenee

Kemijoen valjastamisesta ja lohitalonpoikien elinkeinon menettämisestä kertovan Karvalakkioopperan tuotanto etenee Rovaniemellä suunnitelman mukaisesti. Kemijoen kulttuurituki ry on tehnyt virallisia sopimuksia. Sellainen allekirjoitettiin muiden muassa säveltäjä Tapio Tuomelan kanssa. Lisäksi yhdistys on tehnyt sopimukset oopperan video- ja valosuunnittelusta sekä kuorosta.

Säveltäjä Tapio Tuomela on suorittanut musiikin tohtorin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa, jossa hän toimii sävellyksen, orkestraation ja partituurinsoiton opettajana. Tuomela on säveltänyt mm. Kalevala-aiheisen Paavo Haavikon kirjoittaman Äidit ja tyttäret -oopperan sekä Tommi Kinnusen kirjaan pohjautuvan, Sami Parkkisen kirjoittaman Neljäntienristeys-oopperan. Hänen musiikkinsa soi myös Lapin Maakuntamuseon Pohjoiset keinot -näyttelyn äänimaisemana.

Karvalakkioopperan libreton on kirjoittanut kirjailija Sami Parkkinen. Orkesterina on Lapin kamariorkesteri johtajanaan John Storgårds ja kuorona helsinkiläinen Kaari-ensemble, jonka valmentaa Saara Aittakumpu. Laajaan dokumentaariseen aineistoon perustuvasta videotuotannosta vastaavat Heikki Huttu-Hiltunen ja Otso Pakarinen sekä valosuunnittelusta Jukka Huitila.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi