Mainos

Sau­nas­sa tullut idea sii­vit­ti poh­jois­suo­ma­lai­sen kaih­din­val­mis­ta­jan huimaan kasvuun – Neljä vinkkiä kotiisi so­pi­vien kaih­din­ten va­lin­taan

2000-luvun alussa kempeleläisen kaihdinvalmistajan Suomen Visor Oy:n toimitusjohtaja Markku Pulkkinen sai pihasaunan lauteilla idean, josta alkoi uusi aikakausi vuonna 1972 perustetun yrityksen historiassa. Olisiko mahdollista valmistaa kankainen vekkikaihdin, jonka voisi kiinnittää parveke- ja terassilasituksiin ilman ruuvaamista tai työkaluja?

Visor kaihtimesta on tullut suosittu valinta kodin ikkunoihin
Visor kaihtimesta on tullut suosittu valinta kodin ikkunoihin

Ideasta syntyi tuote, jonka menestyksen seurauksena yritys on nykyään keskittynyt ainoastaan vekkikaihtimien valmistukseen. Viime vuonna Kempeleen-tehtaalla valmistui 180 000 kaihdinta ja yrityksen liikevaihto nousi reiluun 11 miljoonaan euroon. Vuosien tuotekehityksen seurauksena syntyneestä design-kaihtimesta on parveke- ja terassilasilasitusten lisäksi tullut suosittu valinta myös kodin ikkunoihin.


Näin onnistut kaihtimien valinnassa kotiisi:

1. Valitse materiaali ikkunan sijainnin mukaan

Kankaisia kaihtimia on saatavilla useissa eri värivaihtoehdoissa läpikuultavista pimentäviin malleihin. Valitessasi kaihtimia ikkunaan, josta iltapäivän aurinko porottaa kuumasti, kannattaa suosia vaaleita kankaita. Vaalea väri imee itseensä vain vähän valoa ja kangas lämpenee vähemmän kuin tummemmat sävyt. Kaihtimen ulkopinnassa oleva helmiäispinnoitus heijastaa valoa tehokkaasti takasin ulos pitäen tilan viileämpänä.

Läpikuultavat kankaat soveltuvat parhaiten, jos et halua sulkea maisemaa täysin pois, vaikka kaihdin olisi kokonaan kiinni. Ne ovat suosittuja esimerkiksi korkealla olevissa parvekelasituksissa, joissa ei tarvita näkösuojaa, mutta halutaan pitää parveke viileämpänä ja vähentää auringon häikäisyä.

Makuuhuoneisiin kannattaa valita pimentävä kangas, joka kennorakenteensa ansioista ei päästä lainkaan valoa lävitseen. Lisäksi se eristää talvisin ikkunasta tulevaa kylmyyttä ja vähentää vedon tunnetta.


2. Mieti, millaisen tunnelman haluat luoda

Perinteisten alumiinisälekaihtimien korvaaminen kankaisilla kaihtimilla pehmentää tunnelmaa ja parantaa tilan akustiikkaa. Valo siivilöityy kauniisti vaaleiden kankaisten kaihtimien läpi ilman, että aurinko häikäisee. Pimeinä iltoina saat kätevästi näkösuojaa nostamalla kaihtimen lasin alalaidasta ylös.

Tummat sävyt ovat oiva valinta tilaan, johon haluat luoda hämyisää tunnelmaa. Musta kangas päästää vain yhden prosentin ikkunasta tulevasta valosta lävitseen. Se sopii esimerkiksi tv-huoneeseen, jonka saa lähes pimennettyä tunnelmallista elokuvailtaa varten.

Tumman harmailla kaihtimilla luot hämyisen tunnelman
Tumman harmailla kaihtimilla luot hämyisen tunnelman

3. Viilennä lasitettu terassi tai parveke kuumalla auringonpaahteella

Jos aurinko pääsee paistamaan suoraan lasitetulle parvekkeelle tai terassille, kohoaa tilan lämpötila kesäisin usein lähes sietämättömiin lukemiin. Tehokkaimmin liikaa kuumuutta saa torjuttua aurinkoa varjostavilla kaihtimilla ja tilan riittävällä tuuletuksella.

Muutamia laseja kannattaa pitää raollaan, että ilma pääsee kiertämään. Visor parveke- ja terassikaihtimilla jokaiseen lasiin kiinnitetään oma kaihtimensa, jolloin laseja voi käyttää normaaliin tapaan, vaikka kaihtimet olisivat suljettuina.

Valitse lasitetulle terassille kaihtimet, jotka eivät estä lasien normaalia käyttöä
Valitse lasitetulle terassille kaihtimet, jotka eivät estä lasien normaalia käyttöä

4. Huomioi turvallisuus

Kaihtimia kotiin valitessa kannattaa huomioida niiden turvallisuus perheen pienimmille ja lemmikeille. Visor kaihtimet ovat Öko-Tex -sertifioitua kangasta, joka ei sisällä haitallisia kemikaaleja. Kaihtimessa ei ole lainkaan roikkuvia naruja, jotka voisivat aiheuttaa tukehtumisvaaran tai houkutella lapsia tai lemmikkejä leikkimään niillä.

Visor kaihtimet nyt kevätkampanjassa -20 %

Hanki omat Visor kaihtimesi nyt kampanjahintaan! Verkkokaupan asiakaspalvelijat ja kuluttajamyyjät antavat mielellään vinkkejä juuri sinun kotiisi sopivien kaihtimien valinnassa. Lue lisää kampanjasta ja tutustu tuotteisiin täältä:

https://visor.fi/pages/kevatkampanja

Kampanja on voimassa 31.3.2021 asti ja koskee kampanja-aikana tehtyjä uusia tilauksia.