Sara Tuisku jätti tut­kin­ta­pyyn­nön po­lii­sil­le ko­koo­muk­sen val­tuus­to­ryh­mäs­tä

Sara Tuisku on tehnyt tutkintapyynnön poliisille häntä kohtaan julkisuudessa esitetyistä syytöksistä. Keskiviikkoaamuna Tuisku kommentoi Lapin Kansalle, että hän aikoo edetä asiassa viranomaisteitse.

Keskiviikkona iltapäivällä häneltä tuli tiedote, jossa hän avasi lausuntoaan:

"Olen erittäin surullinen, että Kokoomuksen valtuustoryhmän tilanne on ajautunut pisteeseen, jossa minulle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin tehdä poliisille tutkintapyyntö julkisuudessa esitetyistä perättömistä syytöksistä. Uskon edelleen suomalaiseen oikeuslaitokseen. Asianajaja jatkaa tästä."

"Tässä vaiheessa valtuustoryhmä esittää julkisesti erittäin raskauttavia syytöksiä, joiden osalta todistustaakka on heillä. Koska tässä vaarannetaan oikeusturvani ja julkikuvaani merkittävällä tavalla, koen että minulla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin tehdä asiasta tutkintapyyntö poliisille. Sen olen tänään tehnyt valtuustoryhmän tiedotteen allekirjoittaneista."

Tuisku viittaa tiedotteessa kokoomuksen valtuustoryhmän tiistaina lähettämään tiedotteeseen, jossa kerrotaan, että Tuiskun erottamiseen on ollut painavat perusteet Tiedotteessa ei avattu näitä perusteita.

Tiedotteen oli allekirjoittanut Kokoomuksen Rovaniemen valtuustoryhmä, eli puheenjohtajana toimiva Sanna Luoma, varapuheenjohtajana toimiva Juhani Juuruspolvi, toinen varapuheenjohtaja Mika Kansanniva, Päivi Alaoja, Heikki Autto, Matti Henttunen, Petri Keihäskoski (sit.), Veli-Matti Kilpimaa, Petteri Pohja ja Heikki Poranen.