Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

Häiriö: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Santtu Raitala ne­los­pai­kal­ta ra­vi­oh­jas­ta­jien MM-ki­san pää­tös­päi­vään

Mons
Santtu Raitala jahtaa MM-mitalia viimeisenä ajopäivänä perjantaina.
Santtu Raitala jahtaa MM-mitalia viimeisenä ajopäivänä perjantaina.
Kuva: Hippos

Hollannin Rick Ebbinge jatkaa selvässä johtoasemassa raviohjastajien MM-kisassa. Kolmas kilpailupäivä ajettiin Belgiassa Monsin radalla myöhään keskiviikkoiltana. Santtu Raitala on neljäntenä, ja mitali on edelleen mahdollinen.

Rick Ebbinge siirtyi kärkipaikalle tiistaina Gelsenkirchenissä, jossa hän voitti kolme osalähtöä. Ylivoimainen johto säilyi myös Monsin osalähtöjen jälkeen. Hän ajoi keskiviikkona yhden osalähtövoiton ja keräsi 36 pistettä.

Santtu Raitala ohjasti Monsissa sijoitukset 4-2-5-7-2. Pisteitä kertyi 26.

Kokonaispisteissä Ebbinge on niin selvässä johdossa 139 pisteellä, että vain täydellinen epäonni voi viedä maailmanmestaruuden. Muista mitaleista taistellaan. Australian Pete McMullen on kakkosena 106 pisteellä. Belgian Hanna Huygensillä on 105 ja Raitalalla 103 pistettä. Tämä kolmikko taistelee hopeasta ja pronssista.

Viisi viimeistä osalähtöä kilpaillaan perjantaina Berliinissä. Raitala piipahtaa torstaina Suomessa. Hän ohjastaa silloin Jyväskylässä Killerin raveissa.

Tilanne kolmen kilpailupäivän ja 15 osalähdön jälkeen:

1. Rick Ebbinge, Hollanti 139 pistettä, 2. Pete McMullen, Australia 106, 3. Hanna Huygens, Belgia 105, 4. Santtu Raitala, Suomi 103, 5. Michael Nimczyk, Saksa 97.