San Joselle jat­ko­ai­ka­voit­to skan­daa­lin­kä­ryi­sel­lä maa­lil­la – St. Louisin lei­ris­sä käytiin kuu­ma­na: ”Se oli kä­si­syöt­tö, mutta meidän on vain jat­ket­ta­va eteen­päin”

San Jose Sharks vei voiton vierasottelussa jatkoajalla St. Louis Bluesista jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspeleissä skandaalinkäryisellä voittomaalilla.

Erik Karlssonin tekemää 5-4 voittomaalia edelsi täysin selvä käsisyöttö Timo Meieriltä. Siitä huolimatta maali hyväksyttiin, Sharks vei voiton ja nousi Läntisen konferenssin finaalisarjassa 2-1 johtoon. Selvä tuomarivirhe sapetti Bluesin leirissä oikein urakalla.

– En ole saanut siitä mitään selvitystä (tuomareilta). Mutta mitä mieltä itse olette? Älkää minulta kysykö, sillä minulla ei ole siitä mitään sanottavaa, puhisi Bluesin valmentaja Craig Berube TSN:n jääkiekkosivustolla.

– Se oli käsisyöttö, mutta meidän on vain jatkettava eteenpäin. NHL-liiga saa hoitaa tämmöiset asiat, vaikka ei tämä ole hyväksyttävää, tuumi puolestaan Bluesin hyökkääjä David Perron.

NHL-liigan edustajakin kommentoi käsimaalin hyväksymistä TSN:lle.

– Totuus on, että ei sitä maalia tarvitse jälkikäteen arvioida. Ehkä tämä voi kuulostaa välttelevältä vastaukselta, mutta niin se vaan on, kommentoi Kay Whitmore.

Ruotsalainen voittomaalin tekijä myhäili pelin jälkeen tyytyväisenä, vaikka vastapuolen leirissä kiistanalainen maali herätti ärtymystä.

– Minä en nähnyt mitä siinä tilanteessa tapahtui, sanaili Erik Karlsson.