KUNNIAMERKIT: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ri vie aikojen taakse

Saku Mäe­na­la­nen rat­kai­si - Kärp­pien Galimov löi niu­kas­ti SaiPa:n Wes­ter­hol­min urak­ka­maa­li­vah­tien tais­tos­sa

Kärppien venäläisvahti Stanislav Galimov onnistui torjumaan riittävästi SaiPan lähentelyjä.
Kärppien venäläisvahti Stanislav Galimov onnistui torjumaan riittävästi SaiPan lähentelyjä.
Kuva: Pekka Peura

Oulun Kärppien ja SaiPa:n jääkiekkoliigan kohtaamisessa lauantaina Oulussa olivat vastakkain maalivahdit, jotka ovat pelanneet joukkueidensa kaikki pelit tällä kaudella.

Ottelu oli sikäli erikoinen, että avauserässä SaiPa:n Niclas Westerholm torjui peräti 18 kertaa. Jatkossa selvästi työllistetympi oli Kärppien Stanislav Galimov.

Galimov otti pelistä kuvainnollisen voiton, kun Kärppien Saku Mäenalanen ratkaisi pelin jatkoajalla 2–1-maalillaan. Erinomaisen esityön teki Kärppien huippupuolustaja Atte Ohtamaa.

– Totta kai tappio harmittaa, mutta oli hienoa nähdä kuinka mallikkaasti pelasimme viimeiset 40 minuuttia. Se on tuon näköistä, kun pääsemme pelin päälle ja pelaamme omilla vahvuuksillamme, SaiPa-vahti Westerholm sanoi.

Ykkösvahtien hyvän vireen ansiosta Kärppien ja SaiPa:n muille veskareille ei ole lohjennut peliminuutteja alkukaudella. Kärppien varamaalivahti oli lauantaina 17-vuotias huippulupaus Niklas Kokko. Normaalisti Kärppien kakkosmaalivahtina toimii Joel Blomqvist, joka torjui torstaina Hermeksen maalilla Mestiksessä.

SaiPa:n varavahtina on ollut 19-vuotias Juho Markkanen, joka on saanut peliminuutteja seuran U20-joukkueessa.