Mainos

Säh­kö­pyö­rien hinnat nou­se­vat kesällä jopa 20 % - Pyö­rä­kaup­piaat yl­lä­tet­tiin housut kin­tuis­sa: "Vii­mei­set edul­li­set erät myydään nyt"

Sähköpyörien kysyntä kasvaa voimakkaasti ja hinnat ovat nousemassa jopa kymmeniä prosentteja.

Sähköpyörä on nopea ja kätevä tapa liikkua. Myös Suomessa yhä useampi valitsee sähköpyörän tavallisen polkupyörän sijaan.
Sähköpyörä on nopea ja kätevä tapa liikkua. Myös Suomessa yhä useampi valitsee sähköpyörän tavallisen polkupyörän sijaan.

Sähköpyörien hinnat nousussa

Sähköpyörien kysyntä on kasvanut nopeasti kaikkialla maailmassa ja tämä heijastuu myös Suomen pyörämarkkinaan.

Hurjan kysynnän kasvun lisäksi myös muut seikat vaikuttavat tällä hetkellä sähköpyörien hintoihin ja saatavuuteen. Muun muassa raaka-ainepula ja Suezin kriisi ovat aikaansaaneet harvinaisen tilanteen, jossa sähköpyörien ostohinnat ovat nousseet jopa 20 %.

Sähköpyörien kategoriavastaava Henri Laine vahvistaa tilanteen olevan poikkeuksellinen:

- Sähköpyörien osien hinnat ovat nousseet voimakkaasti viimeisen vuoden aikana. Raaka-aineiden hinnat ovat nousseet kymmeniä prosentteja ja lisäksi sähköautojen yleistyminen aiheuttaa suurta pulaa litiumakkujen tuotantokapasiteetista.

Laine kertoo, että myös muut seikat, kuten korona vaikuttavat pyörämarkkinoihin:

- Pyörävalmistajat peruivat komponenttitilauksiaan viime keväänä koronan vuoksi. Korona-ajan kysyntä osoittautui kuitenkin poikkeuksellisen suureksi ja valmistajat tekivät nopeasti lisätilauksia. Näin tuotantojonot venyivät ja tämä näkyy nyt pyörien pitkinä toimitusaikoina.

Pyöräpula näkyy pian myös kuluttajille

Vielä alkuvuodesta globaali kriisi näkyi lähinnä tehtaille ja pyöräkauppiaille, muttei vielä kuluttajille. Tilanne on kuitenkin muuttumassa ja Laine kertoo, että kriisi alkaa pian näkyä myös kuluttajille sekä toimitusajoissa että hinnoissa:

- Sähköpyörien kysyntä on niin suurta, että tehtaat eivät pysy tahdissa mukana. Rajallinen tuotantokapasiteetti nostaa pyörien hintoja ja pidentää toimitusaikoja. Ostohinnat ovat nousseet joissain malleissa jopa 20 % ja tämä tulee väistämättä näkymään myös kuluttajahinnoissa.

Nyt on jo kiire pyöräkaupoille

Vaikka pyöräkauppiaat osasivatkin varautua sähköpyörien myynnin voimakkaaseen kasvuun, hintatason nousu ja saatavuuskriisi pääsivät silti yllättämään. Tänä keväänä erityisesti tehokkaalla akulla varustettujen sähkökaupunkipyörien kysyntä on ollut poikkeuksellisen suurta.

- Meidät pyöräkauppiaat yllätettiin housut kintuissa. Harmittaa, että emme tajunneet tilata enempää sähköpyöriä varastoon, kun ostohinnat olivat edullisemmat.

Laine suosittelee hankkimaan sähköpyörän nyt, kun vanha hintataso on vielä voimassa ja pyöriä on saatavilla nopealla toimituksella:

- Tällä hetkellä myymme viimeisiä vanhoilla hinnoilla sisäänostettuja sähköpyöriä, joissa kuluttajahinnatkin ovat alhaisempia. Pian hinnat nousevat, kun alamme myydä kalliimmalla ostettuja pyöriä. Nyt kannattaa olla nopea, sillä viimeiset edulliset erät myydään toukokuussa.

Artikkelissa mainitut sähköpyörät

Miesten FitNord Venture 300 -kaupunkipyörä:

www.kuntokauppa.fi/fitnord-venture-300


-

Naisten FitNord Ava 200 -kaupunkipyörä:

www.kuntokauppa.fi/fitnord-ava-200


-


Kaikki sähköpyörät:

www.kuntokauppa.fi/sahkopyorat