Mainos

Säh­kö­pot­ku­lau­ta on vihreä rat­kai­su kau­pun­kien ruuh­kiin

Ympäristöystävällistä sähköpotkulautaa käytetään yhä useammin työmatkoihin. Sähköpotkulautoja on voinut vuokrata jo muutaman vuoden, mutta nyt oman sähköpotkulaudan ostaminen on yleistynyt.

SEON Sähköpotkulauta.
SEON Sähköpotkulauta.

Sähköpotkulautojen verkkokauppa käy kuumana jo alkukeväästä, sillä viime vuonna varastot myytiin tyhjäksi nopeasti. Sähköpotkulauta myydään usein nuorelle koulumatkoja varten ja kaverien kanssa huristeluun, mutta Preeco.fi kauppiaan Juha-Matti Raappanan mukaan sähköpotkulaudat saattavat olla myös ratkaisu kaupunkien ruuhkiin.

- Tekniikka ja mallistojen laajuus on kehittynyt jatkuvasti, ja nyt sopiva menopeli löytyy kokoon ja ikään katsomatta. Koska työmatkat ovat kaupungeissa usein lyhyitä, voisi kaupunkien ruuhkia purkaa helposti sähköpotkulautojen avulla. Esimerkiksi taitettava sähköpotkulauta on myös helppo mukaan vaikka linja-autoon.

Varsinkin uusien akkuteknologioiden ansiosta sähköpotkulaudalla on mahdollista ajaa jopa 40 kilometriä yhdellä latauksella, ja täyteen lataaminen onnistuu vaikka työpäivän aikana. Suosituimpia malleja hieman varttuneimmille kuskeille ovat satulalliset sähköpotkulaudat. 

Oman sähköpotkulaudan hankkiminen kasvattaa suosiota

Sähköpotkulaudan on voinut vuokrata jo parin vuoden ajan Suomen suurimmissa kaupungeissa, mutta nyt niitä ostetaan yhä enemmän omaan käyttöön. Omaa sähköpotkulautaa ei tarvitse etsiä kaupungin uumenista, eikä ajoneuvon kuntoa tarvitse arvuutella.

- Sähköpotkulautojen edullisimpien mallien hinta on nykyään jopa alle 200 euroa, joten kynnys ostaa oma sähköpotkulauta on matala. Sähköpotkulauta myös maksaa itsensä nopeasti takaisin jo polttoainekustannuksissa säästämällä.

Sähköpotkulaudat ovat käytössä myös Preecon omalla varastolla Lahdessa. Varaston henkilökunnan on helppo kulkea pitkiä hyllyvälejä nopemmin, joka lisää myös varaston tehokkuutta.

Sähköpotkulauta säästää myös luontoa

Raappanan mukaan sähköpotkulaudat ovat myös osa ratkaisua liikenteen hiilidioksipäästöjen vähentämiseen. Preecolla on pitkä kokemus sähköajoneuvoista, sillä valikoimaan on jo aiemmin kuulunut akkukäyttöiset lasten mönkijät, minikrossit sekä tasapainoskootterit. Verkkokauppaa olikin siksi helppo laajentaa myös sähköpotkulautoihin.

- Suomessa ollaan sillä tavalla aallonharjalla, että vihreää sähköä on saatavilla todella laajasti. Mahdollisuudet ympäristöystävällisesti tehokkaaseen liikkumiseen on jo täällä.

Riku ajaa töihin sähköpotkulaudalla

Alunperin kuusamolainen Riku taittaa työmatkat Lahden keskustassa sähköpotkulaudalla aina kun mahdollista. Noin kahden kilometrin työmatka taittuu nopeasti aamuruuhkan seassa. 

- Sähköpotkulauta on ollut yksin parhaita hankintoja Lahteen muutettuani. Ehtii sen kriittisen ensimmäisen kahvikupposenkin hörppimään kaikessa rauhassa, kun voi vähän myöhemmin lähteä toimistolle.