Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Ryoyu Ko­bayas­hi jahtaa neljän suoraa mä­ki­vii­kol­la - Niko Ky­tö­sa­ho taipui kak­sin­tais­te­lun ja jäi 34:n­nek­si

Bischofshofen
Ryoyu Kobayashi on ollut huippuvedossa Keski-Euroopan mäkiviikolla.
Ryoyu Kobayashi on ollut huippuvedossa Keski-Euroopan mäkiviikolla.
Kuva: CHRISTIAN BRUNA

Niko Kytösahon hypyt mäkihypyn Keski-Euroopan mäkiviikon kolmannessa kilpailussa Itävallan Bischofshofenissa jäivät yhteen keskiviikkona. Kytösaho hävisi avauskierroksen kaksintaistelun Itävallan Clemens Aignerille ja sijoittui kisassa 34:nneksi.

Kytösaho hyppäsi HS142-mäessä 128 metriä. Aigner ylsi metrin pidemmälle ja voitti Kytösahon pistein 127,6–123,6. Eetu Nousiainen ja Antti Aalto eivät selvinneet karsinnasta kisaan.

Kytösahon mukaan päivän hypyt olivat kelvollisia.

– Karsintahyppy oli ihan hyvä eikä kisahypyssäkään mitään suurta juttua ollut, mutta jostain syystä vauhdit olivat järkyttävät. Näissä karkeloissa ei ihan hirveästi voi antaa tasoitusta niissä, kommentoi Kytösaho.

Innsbruckista tuulivaikeuksien myötä Bischofshofeniin siirretyn kisan voitti Japanin Ryoyu Kobayashi, joka oli ykkönen myös turneen Saksan kisoissa Obertsdorfissa ja Garmisch-Partenkirchenissä. Kobayashi johtaa mäkiviikkoa 17,9 pisteellä Norjan Marius Lindvikiin ennen torstaina Bischofshofenissa hypättävää päätöskisaa.

Jos Kobayashi voittaa torstainakin, hänestä tulee ensimmäinen kaksi kertaa kaikki neljä kisaa samalla mäkiviikolla voittanut hyppääjä. Kobayashi voitti kaikki kisat mäkiviikolla 2018–19.