Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Kolumni: Hä­vet­tää tun­nus­taa, mutta en pysty kat­so­maan tv:n vaa­li­väit­te­lyi­tä

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Ruu­su­vuo­ri hävisi Wimb­le­don-de­byy­tis­sään viiden erän jän­ni­tys­ot­te­lun – Yh­dys­val­tain Giron oli te­rä­väm­pi ottelun rat­kai­su­pal­lois­sa

Myös Norjan sijoitetun Ruudin kaksinpeliturnaus Lontoon nurmella päättyi.

Lontoo/Helsinki
Emil Ruusuvuori osallistui ensimmäistä kertaa Wimbledonin-turnaukseen. Arkistokuva.
Emil Ruusuvuori osallistui ensimmäistä kertaa Wimbledonin-turnaukseen. Arkistokuva.
Kuva: RONI REKOMAA

Suomen Emil Ruusuvuori putosi jatkosta heti Wimbledonin tennisturnauksen miesten kaksinpelin avauskierroksella. Yhdysvaltain Marcos Giron voitti viiden erän ottelun Lontoossa 6–4, 2–6, 6–2, 0–6, 6–4.

Ottelu nurmella kesti kaksi tuntia ja 44 minuuttia.

Ruusuvuoren Wimbledon-debyytti oli kaksijakoinen. Hän hävisi avauserän puolessa tunnissa 4–6, mutta mursi toisessa erässä vastustajan syötön kuudennessa ja kahdeksannessa pelissä ja tasoitti 6–2-voitolla erät 1–1:een.

Kolmas erä oli taas Gironin hallintaa. Ruusuvuori hävisi syöttönsä viidennessä ja seitsemännessä pelissä. Seuraava, neljäs erä oli ottelun eriskummallisin. Ruusuvuori mursi Gironin syötöt toisessa, neljännessä ja kuudennessa pelissä ja takoi lumierävoiton pelein 6–0.

Viidennessä erässä Giron pohjusti ratkaisun yhdeksännessä pelissä. Hänellä oli 4–4-tasatilanteessa pelissä useampi murtopallo, kunnes hän hyödynsi etutilanteen ja kaappasi Ruusuvuoren syötön.

Seuraavalla syöttövuorollaan Giron sinetöi voittonsa toisella ottelupallolla, kun Ruusuvuori teki kämmenlyönnissään virheen.

Ottelu oli tilastollisestikin erittäin tasainen. Ruusuvuoren ykkössyöttöprosentti oli 67, Gironin 65. Tiukassa ottelussa ratkaisivat virheet. Pakottomia virheitä kirjattiin Ruusuvuorelle 47, Gironille 37.

Giron on maailmanlistan 66:s. Ruusuvuoren listasijoitus on 76.

Djokovic aikataulussa

Maailmanlistan ykkönen Serbian Novak Djokovic pyyhkäisi toisella kierroksella tieltään Etelä-Afrikan Kevin Andersonin 6–3, 6–3, 6–3. Djokovic peittosi kolme vuotta sitten Wimbledonin finaalissa Andersonin niin ikään suoraan kolmessa erässä.

Djokovic hakee Lontoosta uransa 20. grand slam -kaksinpelimestaruutta, millä hän kipuaisi tittelien määrässä Sveitsin Roger Federerin ja Espanjan Rafael Nadalin rinnalle.

Norjan 12:nneksi listatun Casper Ruudin turnaus päättyi jo ensimmäiselle kierrokselle. Australian sijoittamaton Jordan Thompson voitti yli nelituntisen kamppailun 7–6 (8–6), 7–6 (7–3), 2–6, 2–6, 6–2.