Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 5. päivän luukku tästä

Kuvatarina: Lapset har­ras­ta­vat enemmän lii­kun­taa kuin ai­kui­set – ky­syim­me heiltä, mitä neuvoja ai­kui­sil­le olisi

Rukalla rajusti kaa­tu­nut Ris­to­mat­ti Hakola Ylelle: "Kyllä tässä äkkiä menee kah­des­ta neljään viikkoa ihan huk­kaan"

Helsinki
Ristomatti Hakola osui Rukan maailmancupin osakilpailussa kovauhtisessa laskussa tolppaan ja häneltä murtui kylkiluita.
Ristomatti Hakola osui Rukan maailmancupin osakilpailussa kovauhtisessa laskussa tolppaan ja häneltä murtui kylkiluita.
Kuva: Jussi Leinonen

Suomen mieshiihdon kärkijoukkoon kuuluva Ristomatti Hakola kaatui pahasti lauantaina Rukalla käydyssä maailmancupin 15 kilometrin kilpailussa. Hakola osui kovauhtisessa laskussa tolppaan ja häneltä murtui kylkiluita. Pekingin olympialaisiin on aikaa päälle kaksi kuukautta, ja Hakola ei ole varma, ehtiikö hän kuntoutua huippuiskuun Pekingiin.

– Pari kylkiluuta on murtunut, magneettikuvauksessa käynyt Hakola kertoi maanantaina Yle Urheilulle.

– Lähdetään treenaamaan kivun sallimissa rajoissa. Ei ole montaa vaihtoehtoa. Laitetaan sisäpyörä kuntoon ja ketju kireälle, mies sanaili vielä.

Nyt edessä on korvaavaa harjoittelua, sillä hiihtoharjoitteluun tulee reilusti taukoa.

– Kyllä tässä äkkiä menee kahdesta neljään viikkoa ihan hukkaan, mutta otetaan, mitä tulee, Hakola kertoi Ylelle.

– Ei tälle tauolle enää pahempaa paikkaa keksi kuin juuri olympialaisten alle. Jos pääsee vuodenvaihteen jälkeen hiihtämään kilpaa, annetaan mennä ja katsotaan, mihin se riittää. Jos tässä menee kuukausi harakoille, sitten pari–kolme viikkoa hyvää treeniä. Ollaanko sitten kunnossa? Näin se on tapahtunut aiemmin. Katsotaan.