Äänestys: Mikä on Sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma – äänestä ja osal­lis­tu ar­von­taan

Ro­van­pe­rän kiri pal­kit­tiin Belgian MM-ral­lin kol­man­nel­la sijalla

Vleteren/Helsinki
Kalle Rovanperä nousi Belgian MM-rallin päätöspäivänä kolmanneksi ohi tallikaverinsa Elfvyn Evansin.
Kalle Rovanperä nousi Belgian MM-rallin päätöspäivänä kolmanneksi ohi tallikaverinsa Elfvyn Evansin.
Kuva: Reporter Images

Toyotan suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä sijoittui kolmanneksi Belgian MM-rallissa ja otti kauden kolmannen palkintokorokesijoituksensa. Hän oli päätöspäivään lähdettäessä neljäs, mutta kiri tallitoveri Elfyn Evansin ohi tarkalla ajolla. Eroa brittiin syntyi lopulta 6,5 sekuntia.

– Tuntuu todella hyvältä. Voimme selvästi nähdä, että täällä oli kaksi kaveria, jotka olivat todella nopeita, Rovanperä viittasi kenttähaastattelussa Hyundain Thierry Neuvilleen ja Craig Breeniin.

Neuville voitti kotiteillään 30,7 sekunnin erolla ennen Breeniä. Irlantilainen Breen oli 12,4 sekuntia Rovanperää nopeampi, joten Toyotojen taisteltavaksi jäi kolmas sija. Siinä taistelussa Rovanperä oli etevin.

– Olen todella ylpeä, että pystyimme olemaan parhaat niistä kavereista, jotka olivat täällä ensimmäistä kertaa, Rovanperä tuumi.

MM-sarjaa johtava Toyotan Sebastien Ogier kärsi päätöspäivänä rengasrikon ja putosi taistelusta kolmannesta sijasta.

Hyundain Ott Tänak piti parasta vauhtia kilpailun päättäneellä power stagella, mutta virolaisen menestysmahdollisuudet hupenivat jo aiemmin kilpailun aikana rengasrikon myötä.

Ogier oli power stagen toinen ja kartutti yhtä vaille täysillä ekstrapisteillä saldoaan. Hänen MM-johtonsa Neuvilleen ja Evansiin on 38 pistettä. Rovaniemellä toiseksi sijoittunut ja Viron MM-rallin voittanut Rovanperä on 63 pistettä Ogierin perässä, mutta 12 pistettä Tänakin edellä.