siitepöly: Koivun sii­te­pö­ly vaivaa jo La­pis­sa­kin, mutta voi­mak­kain vaihe on vielä edessä

tulvat: Kaa­re­su­van­nos­sa tulviva Muo­nion­jo­ki saattaa kat­kais­ta Ruotsin ra­ja­tien maa­nan­tai­na tai tiis­tai­na

Ro­van­pe­rä jäi kär­ki­mies­ten jal­koi­hin Monte Carlon avaus­eri­kois­ko­keil­la – maail­man­mes­ta­ruu­den puo­lus­ta­ja Ogier näyttää tietä

Monte Carlo
Sebastien Ogier oli nopein avauserikoiskokeella.
Sebastien Ogier oli nopein avauserikoiskokeella.
Kuva: Reporter Images

Maailmanmestaruutta puolustava Toyotan Sebastien Ogier johtaa kauden aloittavaa Monte Carlon MM-rallia kahden erikoiskokeen jälkeen. Ogier tykitti pohja-ajan kahdelle ensimmäiselle pätkälle.

Kokonaistilanteessa toisena on Fordin 47-vuotias konkarikuski Sebastien Loeb, joka on jäänyt maanmiehestään 6,7 sekuntia. Yhdeksänkertainen mestari oli molemmilla erikoiskokeilla toiseksi nopein. Kolmantena kisassa on Toyotan Elfyn Evans, joka on taipunut kärjelle 11,2 sekuntia.

Toyotan Kalle Rovanperän alku oli synkkä, sillä hän on Rally1-autojen luokassa vasta 12:ntena yli minuutin päässä Ogierista. Takkiin tuli molemmilla pimeäerikoiskokeilla.

– Auton balanssi on hyvin hankala minulle. Yritän tehdä parhaani, mutta tiesin jo ennen rallia tämän asian. Kun auto aliohjaa paljon, se on minulle aina hankalaa, myönsi Rovanperä maalihaastattelussa.

Uudet hybridi-Fordit iskivät odotetun kovaa. Loebin ohella Adrien Fourmaux on neljäntenä, Gus Greensmith viidentenä ja Graig Breen seitsemäntenä. Kaikki ovat alle puolen minuutin tuntumassa Ogieriin.

Fordin Pumalla kisaava Sebastien Loeb ajaa lähimpänä kärkikuskia.
Fordin Pumalla kisaava Sebastien Loeb ajaa lähimpänä kärkikuskia.
Kuva: Reporter Images


Tilanne 2/17 EK:n jälkeen:

1. Sebastien Ogier Toyota 25.48,4

2. Sebastien Loeb M-Sport Ford +6,7

3. Elfyn Evans Toyota +11,2

4. Adrien Fourmaux M-Sport Ford +17,9

5. Gus Greensmith M-Sport Ford +21,9

6. Thierry Neuville Hyundai +28,5

7. Craig Breen M-Sport Ford +29,2

8. Ott Tänak Hyundai +41,1

9. Takamoto Katsuta Toyota +48,2

10. Oliver Solberg Hyundai +58,8

11. Eric Camilli Citroen +1.06,2 (WRC2)

12. Kalle Rovanperä Toyota +1.08,8