somehitti: Maa­gi­set si­vel­ti­men vedot – Elsi Tau­riai­sen video sai rä­jäh­tä­vän suo­sion, yht­äk­kiä seu­raa­jia olikin reilun tu­han­nen sijaan 126 000

Onnettomuus: Hen­ki­lö­au­to suistui tieltä veteen Ra­nual­la – kul­jet­ta­ja me­neh­tyi on­net­to­muu­des­sa

Pääkirjoitus: KOK päästää hyök­käys­so­taa käyvän Venäjän ur­hei­li­jat ke­sä­olym­pia­lai­siin tietyin ehdoin – päätös on pöy­ris­tyt­tä­vä, mutta lin­jas­sa kor­rup­toi­tu­neen jär­jes­tön edus­ta­mien arvojen kanssa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ro­va­nie­men val­tuu­te­tut läh­te­vät va­paa­eh­tois­työ­hön

Ensi viikolla vietetään vapaaehtoistyön viikkoa

Ensi viikolla vietetään vapaaehtoistyön viikkoa, ja sen kunniaksi myös Rovaniemen kaupunginvaltuutetut on haastettu tekemään yhteistä hyvää.

Valtuutetuille haasteen esittivät kaupungin perusturvalautakunta ja joukko järjestöjä. Tempausta organisoi vapaaehtoistyön keskus Neuvokas. Toiminnanjohtaja Suvimaria Saarenpään mukaan valtuutetuille avautuu nyt mahdollisuus tutustua Rovaniemen monipuoliseen järjestötyöhön.

"Kun valtuutetut jalkautuvat järjestöjen arkeen, vapaaehtoistyötä tekevät voivat kertoa päättäjille kokemuksiaan."

Haaste annettiin valtuutetuille marraskuun alussa, jolloin halukkaat saivat valita mieluisensa vapaaehtoistyön järjestöjen valitsemien tehtävien joukosta. Työlistalla ovat esimerkiksi joulupuurotapahtuma, äänilehtien lukemista ja lasten disco.

Vapaaehtoistyö on yhteiskunnallisesti merkittävää. Sosiaali- ja terveysalan järjestöjen mukaan niiden piirissä tehdään vuosittain 23 000 henkilötyövuoden verran vapaaehtoistyötä. Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti on puolestaan todennut, että vapaaehtoistyön arvo nousee kuusinkertaiseksi siihen sijoitettuun summaan verrattuna.

Vapaaehtoistyön kuluja ovat esimerkiksi suunnittelu, kehittäminen, rekrytointi ja koulutus. Kuluja voi tulla myös esimerkiksi vapaaehtoistyöstä maksettavista matka- ja kulukorvauksista.

Uusi Rovaniemi seuraa valtuutettujen vapaaehtoistyötä joulukuussa.

Ylijäämäruokajakelu ikäihmisille päivittäin 28.11. klo 12–13.30 Rovaniemen järjestötalolla, Kansankatu 8.

Vapaaehtoistyöntekijöiden teemailta yksinäisyydestä ti 29.11. klo 17.30–19.30 Rovaniemen järjestötalolla, Kansankatu 8. Avoin ja maksuton tilaisuus kaikille vapaaehtoisille.

Ikäihmisten kohtaamishetki ti 29.11. klo 11–12 Rovaniemen järjestötalolla, Kansankatu 8.

Vanttauksen kylän laulullinen tapahtuma ti 29.11. klo 18 Yläkemijoen koululla.

Eläkeläisten toimintatila Potkurin avoimet ovet ke 30.11. klo 9–16, Pohjolankatu 2. Päivän aikana mm. jumppaa ja esityksiä.

Tietoa ja tekemistä aivohyvinvoinnista. Kaikille avoin ja maksuton tilaisuus to 1.12. klo 16.30–18 Rovaniemen järjestötalolla, Kansankatu 8.

Puurojuhla la 3.12. klo 16 Narkauksen kylätalolla, Koulunraitti 35.