Ro­va­nie­men kirkko on jälleen avoinna tie­kirk­ko­na läpi kesän

Kirkon tavoite: parin vuoden päässä jokaisen tiekirkon pihalla sähköautojen latauspaikka

Rovaniemen kirkko toimii tänäkin kesänä tiekirkkona. Tiekirkot ovat evankelis-luterilaisen kirkon kesäkampanja, jossa useat kirkot ovat kesällä auki matkailijoita ja muuta yleisöä varten.

Kauniit kirkot ja huolella vaalitut kirkkoympäristöt haluavat tarjota levollisen vaihtoehdon muille taukopaikoille sekä runsaasti katsottavaa ja koettavaa kulttuurinnälkäisille tai hetken hiljentymistä kaipaaville.

Kaikkiaan tiekirkkoja on tänä vuonna 272. Kaikki tiekirkot on koottu tiekirkot.fi-verkkopalveluun.

Kesällä 2019 tiekirkkojen teemana on ilmasto. Suomen evankelis-luterilainen kirkko on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja on siten vahvasti mukana ilmastotalkoissa. Seurakunnat ovat sitoutuneet vähentämään omia päästöjään, mutta myös tukemaan ihmisiä muuttamaan omaa elämäntapaansa ympäristön kannalta kestäväksi. Yksi ratkaisu on ekologinen kotimaanmatkailu.

Kirkon ilmastostrategiassa yhtenä tavoitteena hiilineutraaliuden saavuttamiseksi on, että jokaisessa tiekirkossa on sähköauton latauspiste vuoteen 2021 mennessä. Tiekirkot ovat nimensä mukaisesti kulkureittien varrella, joten lähikirkkoon pääsee vierailulle mainiosti myös kävellen tai polkupyörällä.