Ro­va­nie­mel­tä pois: Niina Huhtala tekee kan­sain­vä­lis­tä myyn­ti­työ­tä Lon­toos­sa ja har­ras­taa asun­to­si­joit­ta­mis­ta

Juttusarjassa Rovaniemeltä poismuuttaneet kertovat kuulumisiaan sähköpostin välityksellä jatkamalla toimituksen antamia lauseenaloituksia.

Niina Huhtala matkustelee työssään paljon, mutta nykyinen kotikaupunki Lontoo on hänen suosikkikaupunkinsa.
Niina Huhtala matkustelee työssään paljon, mutta nykyinen kotikaupunki Lontoo on hänen suosikkikaupunkinsa.
Kuva: Manual Production

Asun... Lontoossa. Olen päätynyt monen Helsingissä vietetyn vuoden jälkeen suosikkikaupunkiini, ja katselen edelleen tätä suurkaupunkia ”vaaleanpunaisten silmälasien” läpi. Lontoo tarjoaa paljon mahdollisuuksia kehittyä uralla. Samalla saan nauttia suurkaupungin antimista niin kulttuurin, urheilun kuin historiankin näkökulmasta.

Kotini... on korkeassa tornitalossa, josta on näkymä Lontoon yli. Lontoo-fanina nautin siitä, kun voin katsella suurkaupungin sykettä aamuin illoin. Ikkunasta näkyvää maisemaa koristaa muun muassa London Eye ja Big Ben sekä kauniit auringonlaskut ja -nousut.

Työskentelen... yritysmyynnin tehtävissä kansainvälisessä organisaatiossa. Ammatillinen taustani on myynnin ja asiakashallinnan tehtävissä sekä rekrytoinnin ja koulutuksen saralta.

Vapaa-ajallani... toimin asuntosijoittajana yhdessä puolisoni kanssa. Olemme sijoittaneet asuntoihin nyt parin vuoden verran ja päässeet jo varsin vauhdikkaaseen alkuun Suomessa. Sijoitamme myös Rovaniemelle, missä meillä on jo useita sijoitusasuntoja, joita vuokraamme muun muassa opiskelijoille.

Viihdyn... kuntosalilla ja lenkkipoluilla. Liikunta ja hyvinvointi ovat lähellä sydäntäni. Vaikka elämä olisi kuinka hetkistä, haluan varata aikaa liikuntaan, jotta pysyisin terveenä ja energisenä työelämän sekä arjen vauhdikkaassa pyörityksessä.

Matkustan… työssäni paljon. Kansainvälisessä myyntityössäni matkustan tapaamaan asiakkaitani eri puolille Eurooppaa. On ilo päästä kokemaan erilaisia kulttuureja ja työtapoja.

Lapsuudessani… emme juurikaan matkustaneet perheen kanssa ja muistan jo ala-asteikäisenä haaveilleeni ulkomailla asumisesta. Aikuisena olen halunnut matkustaa mahdollisimman paljon sekä päästä opiskelemaan ja työskentelemään eri maihin. Tähän mennessä olen asunut pidempiä aikoja jo useissa eri maissa.

Ikävöin… Suomesta saunaa, salmiakkia ja ruisleipää. Toisinaan ikävöin myös kunnon irtokarkkeja, joita ei Englannista löydy.

Ärsyynnyn… Iso-Britannian brexit-kuvioista. Theresa Maylla on mielestäni Mission Impossible, eli mahdoton tehtävä neuvotella ratkaisua, jonka kaikki voisivat hyväksyä. Mielenkiinnolla odotan, miten brexit-sekoilu lopulta päätyy ja miten tämä vaikuttaa meihin Iso-Britanniassa asuviin EU-kansalaisiin.

Perheeni… on kaikki kaikessa. Vanhemmiltani olen oppinut hyvät elämän arvot ja yritteliäisyyden. Pikkusisarukseni ovat minulle rakkaita ja iän myötä välimme ovat vain lähentyneet, vaikka asummekin kaikki eri kaupungeissa, jopa eri maissa. Odotan innolla sisarusteni vierailua luokseni Lontooseen pääsiäisenä.

Eniten kaipaan Rovaniemeltä… perheenjäsenten lisäksi sukulaisiani ja parhaita Rollon aikaisia ystäviäni. Onneksi läheisten ihmisten kanssa yhteys säilyy, vaikka harvoin nähtäisiinkin.

En kaipaa Rovaniemen… kylmyyttä. Vaikka tykkään siitä, että Rovaniemellä on neljä kunnollista vuodenaikaa, olen tyytyväinen, että saan välttää ne pahimmat paukkupakkaset.

Nykyään Rovaniemi... on minulle paikka, jonne matkustan kerran vuodessa tapaamaan perhettäni ja sukulaisiani. Rovaniemen lomilla kiire hellittää, askel hidastuu ja mieli virkistyy. Rovaniemi on paikka ladata akkuja ja olla lähellä luontoa.

Arvostan Rovaniemen... raikasta ilmaa ja luontoa. Lontoossa raikas ilma ja vihreät alueet ovat vähissä: erityisesti lenkkeillessä tulee ikävä Rovaniemen runsaita ulkoilumaastoja ja raikasta hengistysilmaa.

Hienointa rovaniemeläisyydessä… lämminhenkisyys, toimeliaisuus ja jalat maassa -asenne. Olen oppinut lapsuudestani Rovaniemellä hyvät elämän perusarvot ja ystävällisyyden muita ihmisiä kohtaan. Lappilaisen tunnistaa siitä, että he ovat usein vertaansa vaille muiden huomioimisessa, tunnollisuudessa ja reippaassa can do -asenteessa!

Kuka?

Niina Huhtala

Syntynyt 1984 Rovaniemellä.

Asunut Rovaniemellä 1984–2007.

Asunut Lontoossa vuodesta 2017.

Asunut aiemmin Helsingissä, Hollannissa, Skotlannissa, Maltalla, Turkissa ja Kreikassa.

Koulutukseltaan kasvatustieteen ja filosofian maisteri.

Työskentelee kansainvälisen myynnin tehtävissä tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatiossa.

Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi kissaa.

Harrastaa kuntosalia, lenkkeilyä, asuntosijoittamista ja bloggaamista. Blogi löytyy osoitteesta www.kasvussa.com.