Ro­va­nie­mel­lä kesän su­per­vii­kon­lop­pu: Vanhan torin tel­tas­sa fes­ta­rit ja len­to­pal­loa, RoPS pelaa Kes­kus­ken­täl­lä Yöt­tö­män yön ottelun

Vanhalle torille on pystytetty jättiteltta, jossa juhlitaan keskiviikosta lähtien Kultavaskoolifestivaaleja. Teltassa pelataan myös Kultavaskooli-lentopalloturnauksen pelejä perjantaina ja lauantaina. Vanhalle torille on pystytetty jättiteltta, jossa juhlitaan keskiviikosta lähtien Kultavaskoolifestivaaleja. Teltassa pelataan myös Kultavaskooli-lentopalloturnauksen pelejä perjantaina ja lauantaina.
Vanhalle torille on pystytetty jättiteltta, jossa juhlitaan keskiviikosta lähtien Kultavaskoolifestivaaleja. Teltassa pelataan myös Kultavaskooli-lentopalloturnauksen pelejä perjantaina ja lauantaina.
Vanhalle torille on pystytetty jättiteltta, jossa juhlitaan keskiviikosta lähtien Kultavaskoolifestivaaleja. Teltassa pelataan myös Kultavaskooli-lentopalloturnauksen pelejä perjantaina ja lauantaina.
Kuva: Jouni Porsanger

Rovaniemi saa tänä kesänä kaksi uutta kohokohtaa, kun samana viikonloppuna kaupungissa järjestetään sekä Kultavaskoolifestivaali että RoPS:n Yöttömän yön erikoisottelu grillibileineen.

Rovaniemelle jo vuosia odotettu spesiaalitapahtuma toteutuu lauantaina 29. kesäkuuta, kun Yöttömän yön jalkapallo-ottelu RoPS-KPV pelataan Keskuskentällä alkaen kello 22.15. Veikkausliigan erikoisottelu loppuu vasta puolen yön aikoihin, joten kyseessä on aidosti yöttömän yön ottelu.

Portit otteluareenalle avataan jo iltakahdeksalta, jolloin Keskuskentällä soi livemusiikki ja grillibileiden herkut ovat katettuina.

Samalla viikolla ja viikonloppuna kaupungin täyttää jo 42. kerran pelattava, Suomen vanhin ja suurin aikuisten lentopalloturnaus, Kultavaskooli, joka saa yli 800 ottelunsa rinnalle nyt myös ikioman festarin huippuesiintyjineen.

Viisipäiväisen Kultavaskoolifestivaalin festariteltta, terassit ja ruokakojut nousevat Vanhalle torille Jätkänkynttiläsillan kupeeseen.

– Tapahtuma kerää joka kesä Rovaniemelle yli 2 000 pelaajaa, jotka perinteisesti osaavat pitää Kultavaskoolin aikana myös hauskaa. Toteutamme nyt lentopalloväen pitkäaikaisen toiveen yhteisistä iltabileistä, joissa kisavieraat ja kaupunkilaiset kohtaavat, kertoo festivaalipäällikkö Kimmo Ulvas.

Rovaniemeläisten lentopalloilijoiden fysiikkavalmentajana tunnettu Ulvas on saanut parivaljakokseen festarijärjestelyihin toisen lentopalloaktiivin, Miikka Aallon. Yhdessä kaksikko suunnitteli ensin muutamaa illanviettoa, mutta innostuikin luomaan viisipäiväisen festivaalin, jossa myös lapset ja nuoret on otettu huomioon.

Talkoolaiset rakensivat telttaa tiistaina.
Talkoolaiset rakensivat telttaa tiistaina.
Kuva: Jouni Porsanger

Festivaali alkaa keskiviikkona ikärajattomalla tapahtumalla, jonka pääesiintyjä on supersuosittu Benjamin Peltonen. Lavalle nousevat myös Lukas Leon ja Kake Karisson.

Sunnuntaille rakentuu yhteistyökumppaneiden tuella kaikille maksuton lastenrieha, jossa estradille nousee varsin erikoinen bändi. Maskottibändissä soittaa maskotteja RoPsin porosta Napakettuun.

Myös Etkotorstai on maksuton. Silloin festariväkeä viihdyttää bilebändi Iskuporakone. Ysäriperjantain artistikattaus ilahduttaa ysärin ystäviä, sillä perjantaita tähdittävät suomalaisten rakastama ysäritähti Pandora sekä Waldo’s People.

Lauantai-iltana telttaan bileväkeä kutsuvat muun muassa Virve Rosti ja Freeman Menneisyyden vankeineen.

Todellinen erikoisuus on Vanhalle torille nouseva jättiteltta, jolla on korkeutta peräti yhdeksän metriä. Tämä mahdollistaa, että sen sisään rakennetaan kaksi lentopallokenttää.

Yleisöllä on vapaa pääsy perjantaina ja lauantaina pelattaviin telttaotteluihin. Molempina päivinä pelit starttaavat kello 11, jolloin myös alueen terassi ja ruokapisteet palvelevat yleisöä.

Tapahtumat

Kultavaskoolifestivaalit

Ke–su 26.–30.6. Vanhalla torilla.

Ikärajaton keskiviikko alkaen klo 17: Kake Karisson, Benjamin ja Lukas Leon

Ilmaispäivä Etkotorstai klo 17 alkaen K18: Iskuporakone

Ysäriperjantai klo 17–02 K18: Iskuporakone, Pandora, Waldo’s People

Lauantai klo 17–02 K18: Sanna & Soul Oy, Iskuporakone, Menneisyyden Vangit, Virve Rosti ja Freeman

Lastenrieha sunnuntaina klo 12–18. Ilmainen sisäänpääsy kaikille. Tapahtumapäivä on suunnattu 0–10-vuotiaille.

Kultavaskooli-turnauksen pelit pe 28.6. ja la 29.6. klo 11 alkaen festariteltassa. Vapaa pääsy.

Yöttömän yön ottelu RoPS – KPV

La 29.6. klo 22.15 Keskuskentällä.

Etkot Hattrick Sports Barilla klo 18.

Portit Keskuskentälle auki jo klo 20.