Ro­va­nie­mel­lä ker­ros­ta­los­sa syttyi ker­ral­la kaksi pa­lo­pe­sä­ket­tä – pe­säk­keet si­jait­si­vat eri puo­lil­la taloa

Ounasrinteellä Vaaranlaita 2 kerrostalossa syttyi kaksi palopesäkettä torstai-iltana. Alakerroksen yleisen saunan kiukaalle jätetty muovisanko oli alkanut sulamaan. Toinen palopesäke oli kerrostaloasunnon olohuoneen pöydällä ollut tunnistamaton käryävän palon aiheuttanut esine. Asunto oli tyhjillään palopesäkkeen kärytessä.

Kiuas oli ajastettu päälle, ja muovisanko oli alkanut sulaa kiukaan kivien päälle. Se aiheutti sankkaa savua, joka nousi kerrostalon ilmanvaihtolaitteiston hormiston kautta katolle.

Pelastuslaitos hälytettiin paikalle klo 19.15. torstai-iltana. Vakinaisen palokunnan lisäksi paikalle hälytettiin sopimuspalokunnat Saarenkylästä ja Rovaniemeltä.

Kerrostalosta oli evakuoitunut omatoimisesti muutamia ihmisiä. Henkilövahinkoja ei tapahtunut, ja palokunta tuuletti savuiset tilat.

Savuvahingot yltävät kerrostalon rappukäytävään, mutta kuumuuden tai tulen aiheuttamia vahinkoja ei tullut.

Juttu päivitetty kello 20.51.

Jutun otsikko päivitetty kello 20.54

Juttua päivitetty kello 21.12: Sauna ei ollut asunnossa vaan kerrostalon yleinen sauna. Toinen palopesäkkeistä oli asunnossa.