Ro­va­nie­mel­lä kaksi puu­tar­haa avaa port­tin­sa ylei­söl­le

Valon ja ruskan puutarhaa Lanssitiellä.
Valon ja ruskan puutarhaa Lanssitiellä.

Ensi sunnuntaina vietetään valtakunnallista Avoimet puutarhat -päivää. Tapahtumaan on ilmoittautunut koko maassa yli 400 kohdetta, jotka avaavat porttinsa vierailijoille.

Tapahtumaan osallistuu myös kaksi rovaniemeläispihaa. Valon ja ruskan piha löytyy osoitteesta Lanssitie 18 ja Puutarha kolmessa tasossa osoitteesta Linnuntie 48.

Valon ja ruskan piha on ammattilaisen suunnittelema 1 300 neliömetrin omakotipiha, joka on rakentunut 20 vuoden aikana. Puutarhassa on runsaasti havuja ja muita pensaita sekä monihaaraisia pihlajia.

Kukkamaat reunustavat nurmialuetta, ja muurien avulla on saatu lisää tilaa perennaistutuksille. Metsäpuutarhassa viihtyvät saniaisten lisäksi luonnonkasvit ja heinät. Tontin kaakkoisnurkkauksen pienehkö kasvimaa rajautuu marjapensaisiin.

Puutarha kolmessa tasossa on nimensä mukaisesti kolmessa kerroksessa oleva rinnepuutarha. Puutarhassa on kukkapenkkejä, kivikkopuutarha, mansikkamaa, yrttitarha ja kasvatuslaatikoita, marjapensaita sekä lehtipuita kuusi eri lajiketta.

Avoimet puutarha -tapahtuman teemana on Yhdessä oppien puutarhassa.

Puutarhavierailun aikana voi hankkia uusia ideoita puutarhanhoitoon ja tutustua uusiin kasvilajeihin ja niiden hoitoon.

Avoimet puutarhat su 5.7. klo 12–17 osoitteissa Lanssitie 18 ja Linnuntie 48. Vapaa pääsy. Lisätietoja avoimetpuutarhat.fi.